Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štyrikrát viac ako Slovákov. Česko bude na olympiáde reprezentovať 113 športovcov

V Paríži sa predstaví aj oštepár Lukáš Vadlejch.
V Paríži sa predstaví aj oštepár Lukáš Vadlejch.Profimedia
Českú republiku bude na OH v Paríži reprezentovať 113 športovcov. V pondelok doplnili zoznam atléti Petr Meindlschmid (18) a Tomáš Habarta (20). Informoval o tom Český olympijský výbor (ČOV).

Vysokú účasť majú Česi napriek tomu, že na OH nebudú mať žiadny kolektívny šport. "Nemysleli sme si, že keď tam nebudeme mať tímové športy, tak sa dostaneme na tieto čísla. Je to aj vďaka tomu, že veľa atlétov prešlo rankingom a dostali sa v poslednej možnej fáze do toho počtu tridsiatich," citoval portál idnes.cz športového riaditeľa ČOV a šéfa misie Martina Doktora.

"O polnoci sa stav, ktorý tam budeme mať, zaznamená a už sa s tým nedá nič robiť. Odteraz už sa všetky výmeny z dôvodu nejakých, nedajbože, zdravotných komplikácií musia riešiť procesom, keď s tým musia súhlasiť štyri inštitúcie. Okrem nás aj MOV, organizačný výbor a medzinárodná federácia," dodal Doktor.

V roku 2016 v Riu de Janeiro mala česká výprava 105 členov a bola najmenšia v jej histórii. Rekord naopak držia OH Atény, kam v roku 2004 odišlo 142 českých reprezentantov.

Pod piatimi kruhmi bude štartovať 30 českých atlétov, 11 zástupcov má kanoistika, športová streľba deväť, tenis osem, cyklistika sedem, veslovanie šesť, plavecké športy a šerm päť, bedminton, moderný päťboj a plážový volejbal štyri a jachting s judom po troch. Po dvoch športovcoch má golf, jazdectvo, lukostreľba a taekwondo. Po jednom zastúpení majú športová gymnastika, športové lezenie, stolný tenis, triatlon, vzpieranie a zápasenie.