Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Súboj Realu so Sevillou bude bez Benzemu, vyradilo ho zranenie

Útočníka trápi stehenný sval.
Útočníka trápi stehenný sval.Profimedia
Futbalistom Realu Madrid bude v sobotnom zápase 11. kola španielskej La Ligy proti FC Sevilla (21:00 SELČ) chýbať kanonier Karim Benzema (34). Francúzsky reprezentant a čerstvý držiteľ Zlatej lopty laboruje so zranením.

Tridsaťštyriročný Francúz skóroval v stredu pri víťazstve na pôde Elche, čím pomohol Realu k udržaniu sa na čele tabuľky španielskej najvyššej súťaže. Počas víkendu sa ale na San Bernabéu nebude môcť predstaviť.

"Vyšetrenia odhalili únavové zranenie na štvorhlavom stehennom svale na ľavej nohe," uviedol madridský veľkoklub v stanovisku. Benzema, ktorý pauzoval veľkú časť septembra pre natiahnutý stehenný sval na pravej nohe, strelil v tejto sezóne päť gólov v siedmich ligových dueloch.

Pre zranenie vynechal aj stretnutie Ligy majstrov so Šachtarom Donetsk, následne presný zásahom prispel k víťaznému zápisu z El Clásica. Deň po cennej výhre si splnil jeden zo svojich snov - na galavečere v parížskom Théâtre du Châtelet získal Zlatú loptu za najlepšieho futbalistu sveta v roku 2022.