Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Svet bojových športov navždy opustila legenda MMA Stephan Bonnar

Za odchodom bojovníka smúti celá komunita.
Za odchodom bojovníka smúti celá komunita. Profimedia
Svet MMA a najmä UFC zasiahla nepríjemná správa- vo veku 45 rokov zomrel člen tamojšej Siene slávy Stephan Bonnar, ktorý sa do histórie zapísal ako finalista prvej série súťaže The Ultimate Fighter. 

UFC túto správu oznámila na Štedrý deň a ako príčinu smrti, ku ktorej došlo vo štvrtok, uviedla srdcové komplikácie v práci.

Bonnar bol legendou vo svete zmiešaných bojových umení a mnohí mu pripisujú zásluhu na zmene situácie v UFC, ktorá sa dávnejšie ocitla v problémoch. Hoci v apríli 2005 prehral finálový duel "The Ultimate Fighter 1 Finale" proti Forrestovi Griffinovi, jeho vplyv na šport bol citeľný hlavne pre ďalšie generácie. Nakoniec bol tento zápas v roku 2013 uvedený do Bojového krídla Siene slávy UFC.

"Stephan Bonnar bol jedným z najvýznamnejších bojovníkov, ktorí kedy súťažili v oktagone. Jeho zápas s Forrestom Griffinom navždy zmenil tento šport a nikdy sa naňho nezabudne. Fanúšikovia ho milovali, mali k nemu vzťah a on im vždy dával zo seba to najlepšie. Bude nám chýbať," uviedol vo vyhlásení prezident UFC Dana White.

Bonnar súťažil 26-krát ako profesionál, z toho 15-krát v UFC a raz za Bellator. Svoj profesionálny debut absolvoval v roku 2001, v Ultimate Fighting Championship debutoval o osem zápasov neskôr.

Jeho posledný zápas je spojený s prehrou s Andersonom Silvom v hlavnom zápase UFC 153. S organizáciou sa rozišiel po tom, čo neprešiel dopingovým testom a vyhlásil, že odchádza do dôchodku. V roku 2014 sa však opäť zapojil do súťaže, aby bojoval s Titom Ortizom v Bellatore, prehral na split decision.

Po svojom poslednom zápase v MMA s prestávkami objavoval na titulných stránkach novín. V roku 2019 po súťažil v Impact Wrestling. O rok neskôr sa nakrátko vrátil do okruhu MMA ako cornerman pre kolegu Diega Sancheza. 

V celej komunite MMA bol Bonnar obľúbenou postavou pre svoju tvrdosť a význam pre tento šport. Mnohí bojovníci, promotéri, fanúšikovia a blízki sa v sobotu nahrnuli na sociálne médiá, aby smútili za stratou priekopníka UFC