Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Svitolinová bude ukrajinskou vlajkonosičkou, Nadalov štart na OH otázny

Svitolinová bude v Paríži obhajovať bronz z Tokia.
Svitolinová bude v Paríži obhajovať bronz z Tokia.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 25. júla?

21:30 - Andrej Rubľov v Umagu prerušil sériu štyroch nečakaných prehier na antuke a prvýkrát od májového triumfu na Masters v Madride postúpil do semifinále. Proti Maďarovi Fabianovi Marozsánovi však musel otáčať nepriaznivý výsledok, vyhral 5:7, 6:3, 6:2. Šampión z roku 2017 si deň pred začiatkom olympijského turnaja zahrá o finále s Argentínčanom Franciscom Cerúndolom.

20:24 - Olympijský turnaj môže ešte pred začiatkom prísť o ďalšiu hviezdu. Rafael Nadal mal počas tréningu problémy so stehnom a vo štvrtok iba odpočíval. "Nie je isté, či bude Nadal hrať. Dnes iba odpočíval, aby mal čas na zotavenie," povedal Španielov tréner Carlos Moya.

18:04 - Na olympijskom tenisovom turnaji sa nezúčastní ďalšie hviezdne meno. Tentoraz je to svetová štvorka Jelena Rybakinová, ktorá sa vo štvrtok podvečer odhlásila. Kazaška sa rovnako ako Jannik Sinner ospravedlnila z turnaja pre chorobu, pre ktorú tento rok vynechala turnaje v Indian Wells a Ríme, respektíve odstúpila z Dubaja a Berlína. V pavúku ju nahradila Darja Savilleová, Austrálčanka si v prvom kole zmeria sily s Rumunkou Jaqueline Cristianovou.

16:45 - Nasadená jednotka Linda Nosková nestačila na Magdu Linettovú a finále Livesport Prague Open tak bude čisto poľské. Aktuálne 48. hráčka rebríčka porazila Češku v trojsetovej bitke 6:3, 3:6 a 7:6.

15:23 - Matteo Berrettini natiahol sériu neporaziteľnosti na osem zápasov a v Kitzbüheli si zahrá semifinále. Talian sa opäť mohol spoľahnúť na podanie a zase zaznamenal výhru v tajbrejku. Španiela Nicolasa Morena de Alborana zdolal 7:6 a 6:3 a prvýkrát v rakúskom meste nemusel hrať v druhom sete skrátenú hru. V semifinále sa Berrettini stretne s Nemcom Yannickom Hanfmannom.

Zostrih zápasu Berrettini - Moreno de Alboran.
Flashscore

15:02 - Stále iba 17-ročná Mirra Andrejevová si zahrá premiérové finále na okruhu WTA. Na antuke v rumunských Jasoch síce stratila set, ale napokon zdolala Srbku Olgu Danilovičovú v tajbrejku rozhodujúceho tretieho setu (3:6, 6:3 a 7:6). Do štvrťfinále stratila mladá Ruska len deväť gemov, no semifinálový zápas sa natiahol na 2 hodiny a 39 minút. Andrejevová hrá vôbec prvýkrát ako nasadená jednotka, túto úlohu zvláda na jednotku. Vo finále ju čaká krajanka Elina Avanesjanovová.

14:15 - Bronzová medailistka z Tokia Elina Svitolinová na piatkovom otvorení olympijských hier v Paríži pôjde v čele ukrajinskej výpravy a bude tak vlajkonosičkou. Bývalá svetová trojka vstúpi do turnaja duelom proti Japonke Mojuko Učijamovej. 

13:49 - Yannick Hanfmann na antuke v rakúskom Kitzbüheli, kde si pred štyrmi rokmi zahral druhé a doposiaľ posledné finále na okruhu ATP, porazil Brazílčana Thiaga Seybotha 7:6, 6:4 a po 13 mesiacoch je v semifinále. V ňom sa 32-ročný Nemec stretne buď s rozbehnutým Talianom Matteom Berrettinim, alebo Američanom Nicolasom Morenom De Alboranom.

13:05 - Dve veľké osobnosti mužského tenisu Srb Novak Djokovič a Španiel Rafael Nadal môžu na seba naraziť na olympijskom turnaji v Paríži už v 2. kole. Rozhodol o tom štvrtkový žreb. Turnaj sa hrá na kurtoch slávneho grandslamového Roland Garros. Čítajte viac.

13:00 - Slovenka Anna Karolína Schmiedlová spoznala súperku v 1. kole olympiády v Paríži. Rodáčka z Košíc sa v súboji dvoch nenasadených hráčok stretne s Britkou Katie Boulterovou, s ktorou má vyrovnanú vzájomnú bilanciu 1:1. V júni 2018 jej Schmiedlová podľahla na tráve v anglickom Southsea hladko 2:6, 0:6, revanš prišiel na harde v mexickom Monterrey v marci 2021 pomerom 6:4, 6:0.

Víťazka sa stretne v 2. kole buď so 14. nasadenou Brazílčankou Beatriz Maiovou Haddadovou, alebo s Francúzkou Varvarou Gračevovou. Dvojhra žien na olympijskom turnaji sa začína v sobotu o 12:00, presný termín zápasov však zatiaľ jasný nie je. Čítajte viac.

12:51 - Úspešné premiérové vystúpenie Laury Samson na turnaji WTA sa skončilo skrečom. Šestnásťročná Češka v semifinále domáceho Livesport Prague Open na antuke v Stromovke získala proti Magdalene Frechovej prvý set, potom sa však začalo ozývať svalové zranenie z predchádzajúcich dní a za stavu 6:3, 0:6 a 2:4 súboj skrečovala vzdala. Vo svojom prvom finále Poľka vyzve ďalšiu Češku Lindu Noskovú alebo krajanku Magdu Linettovú.

11:36 - Bývalá svetová jednotka Angelique Kerberová po olympijských hrách v Paríži ukončí tenisovú kariéru. Tridsaťšesťročná tenistka, ktorá je po fenomenálnej Steffi Grafovej s tromi grandslamovými titulmi najúspešnejšou nemeckou tenistkou, to oznámila na Instagrame krátko pred žrebom olympijského turnaja.

"Ešte pred začiatkom olympiády môžem povedať, že na Paríž 2024 nikdy nezabudnem, pretože to bude môj posledný profesionálny turnaj v úlohe tenistky. A hoci je to pravdepodobne správne rozhodnutie, necítim to tak. Jednoducho preto, že tento šport milujem celým svojím srdcom a som vďačná za spomienky a príležitosti, ktoré mi dal," napísala Kerberová.

10:50 - Dvojnásobný olympijský víťaz Andy Murray pred žrebom parížskeho turnaja oznámil, že súťaž dvojhry napokon hrať nebude. Účasť na tohtoročnom podujatí pod piatimi kruhmi však nezrušil, keďže si zahrá štvorhru s krajanom Danielom Evansom. Parížska olympiáda však bude aj tak posledným podujatím, na ktorom britský tenista odohrá súťažný zápas. Následne ukončí kariéru. Viac informácií nájdete v článku.

10:30 - Adrian Mannarino vyhral v druhej polovici minulej sezóny tri podujatia ATP, no tento rok skončil už na 13. turnaji hneď na rakete prvého súpera. V Atlante prehral 36-ročný francúzsky veterán s Mattiom Belluccim 6:7, 6:4, 2:6, pričom to bola jeho trinásta porážka z ostatných 14 duelov. Dvadsaťtriročný taliansky kvalifikant, ktorý si v americkej Georgii pripísal prvé víťazstvá na okruhu ATP, vyzve vo štvrťfinále ďalšieho Francúza Arthura Rinderknecha.