Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiateková musela v Ríme zabrať, Kližan, Kužmová a Kovalík si vybojovali finále

Swiateková môže v Ríme dosiahnuť tretí celkový triumf.
Swiateková môže v Ríme dosiahnuť tretí celkový triumf.AFP
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 11. mája?

00:25 - Čerstvý šampión Masters z Madridu Andrej Rubľov pokračuje vo víťaznej sérii na tisícke v Ríme. Štvrtý nasadený hráč musel hneď na úvod otáčať zápas s Američanom Marcosom Gironom. Rus napokon zvíťazil 5:7, 6:4, 7:5 a vyhral aj druhý vzájomný duel. O zopakovanie minuloročného osemfinále sa stretne s kvalifikantom Alexandrom Müllerom.

23:15 - Holger Rune potvrdil úlohu favorita proti domácemu Lucovi Nardimu a začal obhajobu minuloročného finále. Desiaty nasadený hráč zdolal talianskeho rovesníka 6:4, 6:4 a o postup medzi 16 najlepších si zahrá so Sebastianom Báezom.

21:55 - Stefanos Tsitsipas postúpil v Ríme po dva a pol hodine do tretieho kola. Bývalý finalista otočil zápas s Nemcom Janom-Lennardom Struffom a vyhral piaty z ôsmich vzájomných stretov po setoch 6:7, 6:4, 6:4. O postup medzi 16 najlepších si zahrá s Britom Cameronom Norriem.

21:45 - Víťazne vstúpil do turnaja v Ríme aj finalista predchádzajúceho Masters v Madride Félix Auger-Aliassime. Kanaďan na úvod porazil Holanďana Botica van de Zandschulpa 6:1, 7:6, keď v druhom sete otočil stav 1:5 a zaznamenal svoje 200. víťazstvo v kariére. V treťom kole sa stretne s deviatym nasadeným Alexom de Minaurom. 

21:15 - Coco Gauffová vyradila v treťom kole WTA 1000 v Ríme Rumunku Jaqueline Cristianovú. Američanka dostala v druhom sete kanára, no napriek tomu dokázala zvíťaziť 6:1, 0:6, 6:3. Vo svojom druhom osemfinále v dejisku vyzve Paulu Badosovú.

19:10 - Markéta Vondroušová končí v Ríme len druhýkrát pred bránami osemfinále. Šiesta nasadená Češka podľahla 6:7, 3:6 Rumunke Sorane Cirsteovej, s ktorou prehrala štvrtý z piatich vzájomných zápasov.

18:44 - Jozef Kovalík prehral prvý set semifinále na challengeri v rakúskom Mauthausene s Bulharom Dimitarom Kuzmanovom za 76 minút 6:7, ale potom zabral a za ďalších 73 minút si vybojoval účasť vo finále po celkovom výsledku 6:7, 6:3, 6:0. Šiesty nasadený Slovák sa v boji o trofej stretne s nenasadeným Francúzom Lucasom Pouillem.

18:00 - Vydarenú sobotu hlási z tuniského Monastiru Katarína Kužmová, ktorá v jeden deň zvládla víťazne ako štvrťfinále, tak aj semifinále. Nasadená jednotka podujatia W15 triumfovala v boji o postup do finále nad Číňankou Jing Čang 6:3, 4:6 a 6:4. V nedeľu si to na severe Afriky rozdá o trofej s dvojkou pavúka Kórejčankou Da-yeon Back.

17:30 - Obhajca titulu Daniil Medvedev porazil vo svojom úvodnom zápase v Ríme Jacka Drapera 7:5, 6:4. Na Forum Italico vyhral už siedmy zápas v rade a stále je v hre o premiérovú obhajobu titulu. Rus zároveň zaknihoval 100. triumf na turnajoch typu Masters 1000.

Zostrih zápasu Draper - Medvedev.
Flashscore

17:20 - Linda Nosková neudržala v treťom kole na tisícke v Ríme vedenie 1:0 na sety proti finalistke Australian Open Čeng Čchin-wen a prehrala po trojsetovej bitke 6:3, 1:6, 2:6. Číňanka sa v osemfinále stretne s Naomi Osakovou.

16:43 - Alex de Minaur začal v Ríme hladkou výhrou 6:3, 6:2 nad španielskym antukárom Robertom Carballésom a vylepšil si vzájomnú bilanciu na 2:0. Deviaty nasadený hráč si o svoje druhé osemfinále na Foro Italico zahrá proti víťazovi duelu medzi Félixom Auger-Aliassimom, ktorý bol vo finále na predchádzajúcom Masters v Madride, a Holanďanom Boticom van de Zandschulpom.

15:20 - Anika Jašková si takisto nezahrá v nedeľňajšom finále. Slovenka v semifinále turnaja W15 v tureckej Antalyi podľahla favoritke Valérii Juščenkovej tesne 4:6, 4:6.

15:03 - Naomi Osaková zaznamenala na turnaji v Ríme prvú víťaznú sériu na antuke od French Open 2019 a v treťom kole potvrdila svoju formu, keď zdolala nasadenú desiatku Dariu Kasatkinovú 6:3, 6:3. Bývalá svetová jednotka, ktorá sa vracia po materskej prestávke, sa o antukovú sériu štyroch víťazstiev a vyrovnanie svojho najlepšieho výkonu na Foro Italico stretne s Lindou Noskovou alebo Čeng Čchin-wen.

14:52 - Rafael Nadal skončil už v druhom kole na Masters v Ríme a zaznamenal jednu zo svojich najhorších prehier na antuke v kariére. S 10 triumfami najúspešnejší hráč talianskeho podujatia podľahol 1:6, 3:6 svetovej deviatke Hubertovi Hurkaczovi. Jeho účasť na French Open je ohrozená, keďže pred blížiacim sa grandslamom zjavne nie je v najlepšej forme a kondícii. Poliak sa v ďalšom kole stretne s Tomásom Martínom Etcheverrym (H2H 0:0).

Zostrih zápasu Nadal - Hurkacz.
Flashscore

14:42 - Angelique Kerberová nestratila set ani v treťom zápase na tisícke v Ríme. Bývalá svetová jednotka zdolala 6:3, 7:6 kvalifikantku Aljaksandru Sasnovičovú a v osemfinále vyzve aktuálnu líderku renkingu a dvojnásobnú šampiónku Igu Swiatekovú (H2H 0:2). Trojnásobná grandslamová víťazka bude bojovať o svoje prvé štvrťfinále po materskej prestávke.

14:20 - Martin Kližan zabojuje o tretí titul po svojom návrate na súťažné kurty na turnaji M25 v španielskom Valldoreixe. Aktuálne 713. hráč sveta si v maratónskom zápase po troch hodinách a piatich minútach poradil s nasadenou dvojkou a 279. tenistom rebríčka Andreom Collarinim pomerom 6:3, 5:7, 6:2. V nedeľu bude stáť proti rovnako nenasadenému hráčovi a 444. mužovi renkingu Nemcovi Nicolovi Kuhnovi.

12:57 - Svetová jednotka Iga Swiateková dobehla v druhom sete stratu 1:4 a v treťom kole turnaja WTA 1000 v Ríme zdolala Juliu Putincevovú 6:3, 6:4, pričom aj štvrtýkrát ju porazila v dvoch setoch. Dvojnásobná šampiónka sa v osemfinále stretne s Angelique Kerberovou alebo Aljaksandrou Sasnovičovou.

12:45 - Nedarilo sa ani Milošovi Karolovi, ktorý v bitke osmičky a sedmičky turnaja M15 v Doboji (Bosna a Hercegovina) prehral v semifinále s Chorvátom Milim Poljičakom dvakrát 4:6.

12:30 - Do finále sa nepozrie Kali Šupová. Slovenskej vychádzajúcej hviezdičke dala stopku v semifinále Ukrajinka Veronika Podrezová pomerom 3:6, 3:6. Hralo sa v slovinskej Novej Gorici (podujatie W15).

12:00 - Alex Molčan skrečoval semifinále pražského challengeru proti Belgičanovi Gauthierovi Onclinovi. Slovák rýchlo prehrával 0:3, potom znížil na 2:3, následne však už nezískal ani gem a za stavu 2:6, 0:1 z duelu odstúpil.

11:30 - Katarína Kužmová splnila úlohu jednotky podujatia W15 v Monastire a vo štvrťfinále porazila siedmu nasadenú Dianu Demidovovú z Ruska 6:2 a 7:5. 

10:10 - Zároveň nemožno zabúdať na Katarínu Kužmovú, ktorá v tuniskom Monastire vstupuje do štvrťfinále ako nasadená jednotka.

10:05 - Šiesti slovenskí tenisti a tenistky si v sobotu budú chcieť vybojovať postup do finále. Jozef Kovalík sa o to pokúsi v rakúskom Mauthausene, Alex Molčan v Prahe, Martin Kližan vo Valldeoreixe, Miloš Karol v Doboji, stále iba 14-ročná Kali Šupová v Novej Gorici a Anika Jašková v Antalyi.