Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiateková na French Open s hetrikom, Jamrichová s tretím grandslamom

Jamrichová sa teší z tretieho juniorského grandslamu.
Jamrichová sa teší z tretieho juniorského grandslamu.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 8. júna?

19:09 - Marcelo Arévalo a Mate Pavič zdolali na Roland Garros taliansku dvojicu Simone Bolelli a Andrea Vavassori 7:5, 6:3 a získali prvý spoločný grandslamový titul. Tridsaťročný Chorvát Pavič skompletizoval zbierku trofejí zo všetkých grandslamov celkovo štvrtým triumfom vo štvorhre mužov, pričom každý z nich získal s iným partnerom. Tridsaťtriročný Salvádorčan Arévalo oslavuje druhýkrát a opäť po dvoch rokoch na French Open.

16:58 - Slovenka Renáta Jamrichová spoločne s Češkou Terezou Valentovou vyhrali ako turnajové trojky štvorhru na juniorskom French Open, keď vo finále porazili štvrtý nasadený americký pár Tyra Caterina Grantová/Iva Jovicová 6:4, 6:4. Pre Jamrichovú je to už tretí grandslamový titul, keď prvý získala na Australian Open 2023 rovnako vo štvorhre, totožný grandslam ovládla tento rok i v dvojhre. Čítajte viac.

16:21 - Poľka Iga Swiateková ovládla tenisový French Open, keď vo finále porazila Talianku Jasmine Paoliniovú hladko 6:2, 6:1. Pre svetovú jednotku rebríčka WTA išlo o skompletizovanie hetriku na antukovom grandslame. Celkovo v Paríži vyhrala štvrtýkrát (2020, 2022, 2023, 2024), spolu s triumfom na US Open (2022) sa tak tešila na grandslamoch v piatich prípadoch. Čítajte viac.

16:16 - Viktória Hrunčáková neuspela v prvom kole kvalifikácie na trávnatom podujatí WTA 250 v holandskom Hertogenboschi. Na mieste, kde minulý rok dokráčala až do semifinále, sa tentokrát Slovenka nedostala ani do hlavnej časti turnaja, keď podľahla domácej Eve Vedderovej za 94 minút 3:6, 6:7.

12:40 - Joan Nadal, 20-ročný bratranec ikonického Rafaela Nadala, absolvuje veľký tenisový debut. Vďaka divokej karte sa bude môcť predstaviť v kvalifikácii turnaja ATP 250 na Malorke. Jeho súperom bude v nedeľu Nemec Rudolf Molleker.

12:00 - Alexander Zverev musel po postupe do finále Roland Garros odpovedať aj na otázku týkajúcu sa súdu, ktorý riešil jeho obvinenie z domáceho násilia. "Odloženie prípadu? Ak ste vinný, prípad sa nezastaví. Neviem, aké významy hľadáte. Hotovo. Ideme ďalej. Už nikdy nechcem počuť ďalšiu otázku na túto tému."

11:30 - Pozornosť slovenského fanúšika bude pútať finále štvorhry junioriek na French Open. Renáta Jamrichová totiž spoločne s Češkou Terezou Valentovou vyzvú v boji o titul americký pár Grantová/Jovicová. Duel sa začne o 14:00.

11:25 - French Open sa pomaly, ale isto blíži ku koncu a v sobotu sa fanúšikovia môžu tešiť na finálový duel medzi Taliankou Jasminou Paoliniovou a favorizovanou Poľkou Igou Swiatekovou, ktorá môže Roland Garros ovládnuť tretíkrát v rade. Začína sa o 15:00.