Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiateková prežila mečbal, Tsitsipas postupuje v daždivom Paríži

Tsitsipas zvládol ťažký zápas 2. kola.
Tsitsipas zvládol ťažký zápas 2. kola.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 29. mája?

23:39 - Svetová dvojka Jannik Sinner zdolal na French Open domáceho veterána Richarda Gasqueta 6:4, 6:2, 6:4, vyhral i tretí vzájomný zápas a postúpil do tretieho kola bez straty setu. Dvadsaťdvaročný Talian sa v ňom stretne s Pavlom Kotovom, ktorý vyradil niekdajšieho šampióna Stana Wawrinku.

20:34 - Iga Swiateková bola blízko k tomu, aby prehrala len tretí duel na parížskej antuke a prvýkrát nepostúpila cez druhé kolo French Open. Trojnásobná šampiónka čelila mečbalu agresívnej a riskantnej Naomi Osakovej, no víťazka posledných dvoch edícií využila nervozitu japonskej súperky a trojhodinovú bitku štvornásobných grandslamových víťaziek pod zatiahnutou strechou dvorca Philippa Chatriera vyhrala 7:6, 1:6, 7:5. O postup do osemfinále by si mohla zahrať s Mariou Bouzkovou. Čítajte viac.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

20:30 - Dvadsaťročná Američanka Coco Gauffová na Roland Garros porazila 6:3, 6:4 slovinskú kvalifikantku Tamaru Zidanšekovú a postúpila do tretieho kola. V ňom sa predminuloročná finalistka stretne s Yafang Wangovou alebo Dajanou Jastremskou.

18:30 - Svetová šestka Andrej Rubľov zvládol aj druhý duel na tohtoročnom Roland Garros. Rus, ktorý začiatkom mája vyhral Masters v Madride, si pod zatiahnutou strechou dvorca Suzanne-Lenglenovej poradil so Španielom Pedrom Martínezom 6:3, 6:4, 6:3 a postúpil do tretieho kola. Tam sa stretne buď s Talianom Matteom Arnaldim, alebo domácim Alexandrom Müllerom.

17:30 - Dážď urobil v stredu na French Open výrazný škrt cez rozpočet. Všetky zápasy mimo dvorcov Philippa-Chatriera a Suzanne-Lenglenovej, kde sa dá zatiahnuť strecha, boli prerušené, respektíve odložené na štvrtok. Tie, ktoré sa doobeda stihli rozohrať, nemali trvanie ani 75 minút. Otázkou tak je, či sa vo štvrtok dostane na kurt aj posledný slovenský zástupca Jozef Kovalík, ktorého čaká Rus Karen Chačanov.

17:10 - Španiel Carlos Alcaraz potreboval na postup do tretieho kola štyri sety. Prvý vzájomný zápas proti kvalifikantovi Jesperovi de Jongovi vyhral po trojhodinovej bitke 6:3, 6:4, 2:6, 6:2 a pokračuje v snahe obhájiť vlaňajšie semifinále. Čítajte viac.

16:05 - Ons Džabúrová pokračuje v obhajobe vlaňajšieho štvrťfinále na Roland Garros. Tunisanka v druhom kole zdolala Camilu Osoriovú 6:3, 1:6, 6:3 a len na druhom turnaji v sezóne zdolala viac ako jednu súperku. Ôsma nasadená hráčka ešte nikdy neprehrala v druhom kole na parížskom grandslame. 

14:20 - Organizátori Roland Garros druhý deň po sebe zrušili všetky naplánované zápasy štvorhry. Dôvodom meškania stredajšieho programu je opäť dážď.

13:58 - Stefanos Tsitsipas bol v prvých dvoch setoch takmer bezchybný a v zápase si pomohol 54 víťaznými údermi. Napriek tomu Daniela Altmaiera vyradil až po dvoch a trištvrte hodinách boja pomerom 6:3, 6:2, 6:7, 6:4. Vlani Nemec v rovnakej fáze turnaja na totožnom dvorci Suzanne-Lenglenovej vyradil Jannika Sinnera. Finalista z roku 2021 postúpil do tretieho kola už šiesty rok po sebe. 

13:38 - Bývalá finalistka French Open Sofia Keninová porazila aj v treťom vzájomnom zápase bez straty setu domácu Caroline Garciovú. Američanka zvíťazila pod zatiahnutou strechou dvorca Philippa Chatriera 6:3, 6:3 a prvýkrát od roku 2021 postúpila do tretieho kola parížskeho grandslamu. Francúzka končí v tejto fáze turnaja štvrtý rok po sebe.

13:00 - Novak Djokovič sa domnieva, že jeho dlhoročný rival Rafael Nadal by sa mohol nechať zlákať na budúcoročný French Open. Hoci tento rok v Paríži zažil jedinečný moment, v ktorom sa rozlúčil s fanúšikmi, definitívny koniec na Roland Garros stále neoznámil. Čítajte viac.

12:25 - Aj v stredu sa organizátori na French Open musia popasovať s dažďom. Zápasy sú prerušené na ôsmich kurtoch, pričom sa hrá len na dvorcoch Philippa-Chatriera a Suzanne-Lenglenovej, kde sa dá zatiahnuť strecha. Na ostatných kurtoch sa bude čakať, kým dážď ustane.

11:20 - Francúz Yannick Noah bude od roku 2025 kapitánom Tímu Európy na Laver Cupe. Vo funkcii nahradí Švéda Björna Borga, ktorý viedol tím od vzniku súťaže v roku 2017. Noah je zatiaľ posledným Francúzom s grandslamovým titulom vo dvojhre. V roku 1983 triumfoval na antukovom Roland Garros. O tri roky neskôr sa dostal na 3. miesto rebríčka ATP.

Neskôr bol kapitánom svojej krajiny v Davisovom pohári a Pohári Billie Jean Kingovej, pričom oba tímy doviedol k prvenstvu. Noaha uviedli v roku 2005 do Medzinárodnej tenisovej siene slávy v Newporte.

10:40 - Aryna Sabalenková má rýchlejšie forhendové údery ako Jannik Sinner. Prekvapivú štatistiku z prvého kola Roland Garros priniesla spoločnosť Infosys.

10:30 - Do druhého kola nepostúpilo 13 nasadených hráčov, z TOP skončila iba Maria Sakkariová. Na zozname vyradených favoritov figuruje aj víťazka Roland Garros 2021 Barbora Krejčíková.

Mimo hry sú Nicolás Jarry (16), Ugo Humbert (17), Adrian Mannarino (22), Alejandro Tabilo (24), Arthur Fils (29), Cameron Norrie (32) a v ženskej časti Maria Sakkariová (6), Katie Boulterová (26), Beatriz Haddadová Maiová (13), Jekaterina Alexandrovová (16), Barbora Krejčíková (24), Sorana Cirsteová (28) a Veronika Kudermetovová (29).

10:00 - French Open je v plnom prúde a aj streda prinesie niekoľko veľmi zaujímavých stretnutí. Medzi mužmi sa predstavia Carlos Alcaraz, ktorý si zmeria sily s Holanďanom Jesperom De Jongom, a Jannik Sinner, na ktorého večer čaká Richard Gasquet. Medzi ženami sa v atraktívnom dueli stretne Iga Swiateková s Naomi Osakovou.