Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiateková proti Sabalenkovej. Sinner vrátil Rubľovovi prehru, Badosová už vo štvrťfinále

Badosová sa pobije o ďalšie semifinále.
Badosová sa pobije o ďalšie semifinále. Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 17. augusta?

23:52 - Jessica Pegulová si skomplikovala postup do premiérového semifinále na tisícke v Cincinnati a zároveň cestu za ôsmym víťazstvom v rade. Američanka, ktorá pred pár dňami obhájila titul na National Bank Open v Toronte a v piatok musela v Cincinnati odohrať dva zápasy, neudržala vedenie 4:0 v druhom sete ani 3:0 v rozhodujúcom dejstve a Leylah Fernandezovú zdolala až po viac ako troch hodinách 7:5, 6:7, 7:6.

22:40 - Jannik Sinner pred týždňom prehral s Andrejom Rubľovom vo štvrťfinále Masters v Montreale, ale v rovnakej fáze v Cincinnati zdolal ruského súpera 4:6, 7:5, 6:4 a opäť si vylepšil maximum na tomto podujatí. O prvú finálovú účasť od júnového triumfu na tráve v Halle bude aktuálny líder renkingu bojovať s Alexandrom Zverevom alebo Benom Sheltonom.

Zostrih zápasu.
Flashscore

20:30 - Aryna Sabalenková zvládla vyhrať aj tretí zápas na tohtoročnej tisícke v Cincinnati bez straty setu, keď vo štvrťfinále vyradila Ľudmilu Samsonovovú 6:3, 6:2 a vyrovnala vzájomnú bilanciu na 2-2. O prvú finálovú účasť po troch mesiacoch bude usilovať proti svetovej jednotke Ige Swiatekovej, s ktorou prehrala svoje posledné dve finále.

20:00 - Iga Swiateková po dvoch hodinách a 40 minútach boja v Cincinnati zdolala tínedžerku Mirru Andrejevovú 4:6, 6:3, 7:5 a postúpila do semifinále, čím vyrovnala svoj najlepší výsledok v tomto dejisku a minuloročný výsledok. O prvé finále od triumfu na French Open si svetová jednotka zahrá s Arynou Sabalenkovou alebo Ľudmilou Samsonovou.

16:12 - Miloš Karol a Tomáš Lánik oslavujú zisk trofeje na podujatí ITF M15 v rakúskom Ollersbachu. Slováci v pozícii prvého nasadeného páru zdolali vo finále za hodinu a dve minúty domácu nenasadenú dvojicu Leitner - Rohseano hladko 6:2, 6:2.

12:35 - Andrej Martin si nezahrá o titul na turnaji ITF M15 v rakúskom Ollersbachu. Skúsený Slovák a turnajová osmička podľahol v semifinálovom federálnom derby Čechovi a nasadenej jednotke Jakubovi Nicodovi za dve a pol hodiny 6:7, 5:7. Rodák z Bratislavy pritom v tajbrejku prvého setu nevyužil dva setbaly, v druhom dejstve nepotvrdil brejk za stavu 5:3.

07:40 - Jiří Lehečka končí prvý turnaj po trojmesačnej zdravotnej prestávke v osemfinále na Masters v Cincinnati. Posledná česká singlová nádej odvrátila v nočnej bitke s Francesom Tiafoem tri mečbaly v druhom sete, ale napokon podľahla domácemu hráčovi po trojhodinovej bitke 4:6, 7:6, 6:7. Američan sa vo štvrťfinále stretne s Hubertom Hurkaczom (H2H 2:3), ktorý sa tiež vrátil po zranení.

07:00 - Čeng Čchin-wen pricestovala do Cincinnati na 11-zápasovej víťaznej šnúre, ktorá zahŕňa úspešnú obhajobu titulu v Palerme, skalp Igy Swiatekovej a zlatú medailu z parížskej olympiády. Čínska favoritka v piatok zvládla krátku dohrávku s Magdalenou Frechovou, ale 13. víťazstvo v rade nepridala, keď v osemfinále prehrala 5:7, 1:6 s Anastasiou Pavľučenkovovou. Ruska zaútočí na prvé semifinále po šiestich mesiacoch proti rozbehnutej Paule Badosovej (H2H 0:1).

06:45 - Jessica Pegulová pricestovala do Cincinnati po úspešnej obhajobe titulu na tisícke v Kanade a počas piatkového programu musela zvládnuť dva zápasy. Po obrate proti Karolíne Muchovej si poradila 6:2, 6:3 s krajankou Taylor Townsendovou a natiahla aktuálnu neporaziteľnosť na sedem zápasov. O prvé semifinále v Ohiu sa stretne s Leylah Fernandezovou (H2H 2:0), ktorá sa bude usilovať vôbec o prvé semifinále na podujatiach WTA 1000.

06:35 - Paula Badosová pokračuje vo výbornej forme na prebiehajúcej US Open Series. Bývalá svetová dvojka, ktorá pred niekoľkými týždňami vo Washingtone získala prvý titul od januára 2022, vyradila v osemfinále tisícky v Cincinnati pomerom 6:4, 6:4 Juliu Putincevovú, ktorá tak nenadviazala na skalp minuloročnej šampiónky a svetovej dvojky Coco Gauffovej. Ďalšou súperkou Španielky bude Anastasia Pavľučenkovová (H2H 1:0).

06:20 - Gaël Monfils v druhom kole prekvapil vlaňajšieho finalistu a najväčšieho favorita Carlosa Alcaraza, ale ďalšie víťazstvo na Masters v Cincinnati nezaknihoval. O pár desiatok minút neskôr si v osemfinále zahral s Holgerom Runem a s trápiacou sa svetovou šestnástkou prehral 6:3, 3:6, 4:6. Dánsky mladík si tak druhýkrát na tomto mieste vylepšil svoje maximum a o prvé semifinále po štyroch mesiacoch si zahrá s Jackom Draperom (H2H 0:0).

06:00 - Hubert Hurkacz sa pred týždňom vrátil krátko po operácii menisku, odohral päť zápasov a vo všetkých absolvoval tri sety. Poliak zaznamenal už štvrté víťazstvo, keď na turnaji Masters v Cincinnati zdolal Flavia Cobolliho 6:3, 3:6, 6:1. Teraz je už len krok od obhajoby vlaňajšieho semifinále.