Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiateková ukončila spoluprácu s trénerom a odhlásila sa z turnaja, Mihalíková bez semifinále

Swiateková a Wiktorowski už nespolupracujú.
Swiateková a Wiktorowski už nespolupracujú. Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 4. októbra?

17:28 - Tereza Mihalíková s Oliviou Nichollsovou neuspeli vo štvrťfinále štvorhry na turnaji WTA 1000 v Pekingu. V piatkovom súboji podľahli siedmej nasadenej taiwansko-ruskej dvojici Čan Chao-čching - Veronika Kudermetovová za hodinu a 48 minút 6:7 (5), 3:6. Slovenka s Britkou nestačili na toto duo ani na septembrovom turnaji v Soule. Víťazný pár sa v semifinále stretne s rusko-talianskym párom Samsonovová a Cocciarettová.

16:17 - Aleksandar Vukič na Masters v Šanghaji prekvapil svetovú deviatku Caspera Ruuda z Nórska 6:4, 6:4, druhýkrát v kariére zdolal hráča TOP 20, získal svoj prvý skalp súpera z najlepšej desiatky a postúpil do tretieho kola. Dvadsaťosemročný Austrálčan sa stretne s Tomášom Macháčom.

15:02 - Karolína Muchová sa v semifinále turnaja WTA 1000 v Pekingu stretne s domácou svetovou sedmičkou Čeng Čchin-wen. Číňanka vo štvrťfinále zdolala 5:7, 6:0, 6:4 sedemnásťročnú Rusku Mirru Andrejevovú.

14:35 - Daniil Medvedev vstúpil do turnaja Masters v Šanghaji výhrou dvakrát 7:5 nad Brazílčanom Thiagom Seybothom Wildom, ktorému oplatil porážku z minuloročného Roland Garros. V treťom kole sa ruský šampión z roku 2019 stretne s Talianom Matteom Arnaldim.

14:06 - Svetová osmička Emma Navarrová sa po neúspechu v Pekingu rozhodla skrátiť si čas pred ďalšou tisíckou vo Wuhane štartom na menšom turnaji WTA 125 v Hongkongu, s ktorým sa lúči po treťom vystúpení. Vo štvrťfinále americká hviezda podľahla 4:6, 3:6 Ruske Anne Blinkovovej, ktorá nadviazala na skalp Simony Halepovej a po tretej výhre v rade pokračuje v súťaži, do ktorej vstupovala so šnúrou 10 porážok.

13:50 - Tomáš Macháč na treťom turnaji po sebe odštartoval víťazstvom. Na Masters 1000 v Šanghaji nasadený český tenista zdolal 1:6, 7:6, 6:4 Španiela Alejandra Davidovicha Fokinu, hoci v druhej časti duelu prehrával 1:3 a v tretej 0:3, postúpil tak do tretieho kola. V ňom sa stretne so svetovou deviatkou Casperom Ruudom alebo Aleksandarom Vukičom.

12:39 - Arthur Fils tri dni po cennom triumfe na päťstovke v Tokiu nezvládol vstup do turnaja Masters 1000 v Šanghaji. Unavený 20-ročný Francúz v Číne nestačil na Roberta Carbállesa Baenu, ktorému podľahol v dvoch tajbrejkoch. Španiel v treťom kole vyzve Američana Bena Sheltona.

12:04 - Karolína Muchová sa na lukratívnom turnaji WTA 1000 v Pekingu nesklonila ani pred umením 15 zápasov neporazenej víťazky oboch tohtoročných Grand Slamov na tvrdom povrchu Aryny Sabalenkovej, ktorá si v závere sezóny robí zálusk na návrat na čelo svetového rebríčka. Po odvrátení dvoch setbalov v úvodnej časti, útlme v polovici stretnutia, obrate v treťom sete z 2:4 a zisku posledných 10 loptičiek zvíťazila Češka 7:6, 2:6, 6:4. S o dva roky mladšou Bieloruskou vyhrala tretí vzájomný duel po sebe a z posledných 11 zápasov si pripísala 10. víťazstvo. Viac v článku.

11:42 - Iga Swiateková sa krátko po oznámení o konci spolupráce s trénerom Tomaszom Wiktorowskim odhlásila z turnaja WTA 1000 vo Wuhane. Dvadsaťtriročná Poľka sa tak tento rok na jeseň vôbec nepredstaví na akciách v Ázii, na tisícke v Pekingu chýba pre osobné dôvody. 

10:15 - Gaël Monfils na tisícke v Šanghaji zvládol aj stretnutie druhého kola, v ktorom zdolal 6:3, 4:6, 6:4 nasadeného Argentínčana Sebastiána Báeza a vedenie vo vzájomnej bilancii zvýšil na 2:0. O postup do osemfinále sa francúzsky veterán stretne s krajanom Ugom Humbertom alebo Arthurom Cazauxom.

10:04 - Stefanos Tsitsipas vstúpil do turnaja Masters 1000 v Šanghaji výhrou 7:6, 6:4 nad Japoncom Keiom Nišikorim, ktorému v úvodnom sete utiekol zo setbalu a aj vďaka 14 esám a odvráteniu oboch brejkbalov mu oplatil augustovú prehru z Montrealu. V treťom kole na Gréka čaká Francúz Alexandre Muller.

Zostrih zápasu Tsitsipas - Nišikori.
Flashscore

09:50 - Po výhrach v úvodných dvoch dueloch si Tereza Mihalíková a Olivia Nichollsová zahrajú štvrťfinále štvorhry na turnaji v Pekingu. Na čínskom harde o 17:30 vyzvú taiwansko-ruské duo Čan Chao-čching - Veronika Kudermetovová.

09:26 - Iga Swiateková na svojom instagramovom účte oznámila ukončenie spolupráce s trénerom Tomaszom Wiktorowským. Pod jeho vedením získala za tri roky štyri grandslamové trofeje.

08:58 - Ben Shelton na podujatí Masters v Šanghaji porazil 6:3, 7:6 Kanaďana Denisa Shapovalova, s ktorým si poradil tretíkrát počas štyroch mesiacov. V treťom kole sa 21-ročný Američan môže dočkať odvety za týždeň starú porážku z Tokia s Francúzom Arthurom Filsom.

08:06 - 21. hráč sveta Félix Auger-Aliassime nezvládol už na šiestom z deviatich turnajov po French Open hneď svoj úvodný zápas. Na Masters 1000 v Šanghaji kanadský favorit nestačil na Francúza Alexandreho Mullera, prehral 3:6, 2:6 a rovnako ako vlani sa lúči po prvom zápase.

07:41 - Američan Tommy Paul ovládol aj druhý tohtoročný duel s Fabiom Fogninim. Po Roland Garros nedal talianskemu veteránovi šancu ani na Masters 1000 v Šanghaji, kde zvíťazil 6:1, 6:3 a vzájomnú bilanciu tak otočil na 2:1.

Zostrih zápasu Paul - Fognini.
Flashscore