Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

SZĽH spustil predaj vstupeniek na olympijskú kvalifikáciu, zápasy Slovenska už od 15 eur

Zverenci Craiga Ramsayho zabojujú o postup na olympiádu.
Zverenci Craiga Ramsayho zabojujú o postup na olympiádu.AFP
Slovenský zväz ľadového hokeja spustil predaj vstupeniek na finálový turnaj o postup na zimné olympijské hry 2026 v termíne 29. augusta až 1. septembra. Slovenské duely na Zimnom štadióne Ondeja Nepelu v Bratislave proti Maďarsku, Rakúsku a Kazachstanu sú k dispozícii vo viacerých cenových kategóriách.

V sektoroch za bránkou si fanúšikovia na slovenský zápas kúpia lístok za 15 eur. Lepšie miesta na pozdĺžnych tribúnach sú k dispozícii za 20 eur, najdrahšia vstupenka v sektoroch A4 a A10 s najlepším výhľadom na štadióne stojí 29 eur. Pri vstupenkách na neslovenské stretnutia platia dve cenové kategórie. Miesto s lepším výhľadom stojí 20 eur, vstupenka za bránku 10 eur.

Pri neslovenských dueloch platí, že najskôr pôjde do predaja výlučne spodný oval (všetky A sektory) v rámci Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Po ich vypredaní si fanúšikovia budú môcť zakúpiť lístky aj do horného oválu (všetky B sektory). Organizátori zároveň odporúčajú fanúšikom z Maďarska a Rakúska, aby si na duel so Slovenskom kupovali vstupenky prioritne do sektorov B11 a B12.

"Pozývame hokejových i nehokejových fanúšikov na kvalifikačné zápasy do Bratislavy. Už po májových majstrovstvách sveta v Česku sme začali aktívne pracovať na tom, aby sme na olympijskej kvalifikácii mali k dispozícii najsilnejší možný tím vrátane hráčov NHL. Posledná olympijská kvalifikácia odštartovala našu cestu k bronzovej medaile. Veríme, že aj teraz si naši hráči vybojujú miestenku na olympiádu v Miláne," povedal pre hockeyslovakia.sk generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan.

Slovenskí hokejisti musia prejsť kvalifikačným turnajom druhýkrát za sebou. Pred tromi rokmi počas prísnych covidových opatrení zdolali na finálovom turnaji v Bratislave Rakúsko 2:1, Poľsko 5:1, Bielorusko 2:1 a postúpili do Pekingu, kde vybojovali historické bronzové medaily. 

"Bol to krásny hokejový príbeh. Na kvalifikačné zápasy pred tromi rokmi pre prísne opatrenia mohol prísť len obmedzený počet ľudí. Teraz máme k dispozícii plnú kapacitu arény. V uplynulej sezóne sa nám podarilo vypredať takmer všetky domáce reprezentačné zápasy. Veríme, že ľudia prídu aj teraz a pomôžu nám vybojovať postup na olympiádu, ktorá sa bude konať aj za účasti hráčov z NHL," dodal Šatan.

Na ZOH 2026 postúpi iba víťaz každej z troch finálových kvalifikačných skupín. Okrem bratislavskej D-skupiny za účasti Rakúska, Maďarska a Kazachstanu sa rovnaký turnaj uskutoční aj v Rige (Lotyšsko, Francúzsko, Slovinsko, Ukrajina) a Aalborgu (Dánsko, Nórsko, Veľká Británia, Japonsko).