Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatar s Fehérvárym bez bodu i výhry, excelovali Crosby s Panarinom

Tatar dvakrát pálil na bránu, no Flyers problémy nenarobil.
Tatar dvakrát pálil na bránu, no Flyers problémy nenarobil.Profimedia
Slovenskí hokejisti Tomáš Tatar (31) a Martin Fehérváry (23) si budú musieť na prvé triumfy v novej sezóne NHL ešte počkať. V bráne Rangers znovu nestál Jaroslav Halák (37). Adam Ružička (23) sa do zostavy Calgary nevošiel.

Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 5:2

Po slušnej príprave nevkročil správnou nohou do nového ročníka Tatarovo New Jersey Devils. Diabli síce vyhrávali na klzisku Philadelphie Flyers úvodným gólom Alexandra Holtza. K výhre domácich prispeli dvomi zásahmi Travis Konecny a Morgan Frost. Tomáš Tatar strávil v hre 16 minút a 9 sekúnd, pripísal si jednu mínusku, dve zakončenia a jeden blok.

Toronto Maple Leafs - Washington Capitals 3:2

Nedarilo sa ani druhému slovenskému zástupcovi. Martin Fehérváry nepomohol Washingtonu k triumfu nad Torontom. Slovenský obranca ukončil duel s ice-timeom 18:17, nazbieral päť bodyčekov (najviac z tímu) a doplnil jeden blok. Súboj dvoch tímov, ktoré svoje úvodné zápasy prehrali, rozhodol víťaznou trefou Auston Matthews

Minnesota Wild - New York Rangers 3:7

Gólovú prestrelku zažili v Minnesote. Domáci museli skloniť hlavu pred výkonom Artemijho Panarina. Ruský útočník zaznamenal pri triumfe 7:3 celkovo štyri body za gól a tri asistencie. Len na striedačke víťazného tímu bol gólman Jaroslav Halák.

Pittsburgh Penguins - Arizona Coyotes 6:2

Krátky proces urobili s hokejistmi Arizony hráči Pittsburghu. Tí vyšli na ľad so Sidneym Crosbym, pre ktorého to je už 16. sezóna s kapitánskym "céčkom" na hrudi. Crosby zaznamenal v stretnutí bilanciu 1+2.

S kanadskou hviezdou sa v úvodných piatich minútach a desatich sekundách presadili i Jason Zucker a Jake Guentzel. Od roku 2005 (a zároveň od začiatku modernej éry NHL v sezóne 1943/1944) to boli tri najrýchlejšie zásahy - vtedy to dokázali hráči Kings za čas 4:18.

Kompletné výsledky NHL: 

Buffalo Sabers - Ottawa Senators 4:1

Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 5:2

Pittsburgh Penguins - Arizona Coyotes 6:2

New York Islanders - Florida Panthers 1:3

Toronto Maple Leafs - Washington Capitals 3:2

Minnesota Wild - New York Rangers 3:7

Nashville Predators - Dallas Stars 1:4

Calgary Flames - Colorado Avalanche 5:3

Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks 1:0

Los Angeles Kings - Seattle Kraken 1:4