Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ťaží z kvalifikácie, do ktorej sa jej nechcelo. Schmiedlová spomína v Austrálii na Katowice

Druhé kolo na Australian Open bolo pre Schmiedlovú trikrát maximom.
Druhé kolo na Australian Open bolo pre Schmiedlovú trikrát maximom. Profimedia
Anna Karolína Schmiedlová (28) ťahá v Melbourne už štvorzápasovú víťaznú šnúru.

Po úspešnom zvládnutí trojkolovej kvalifikácie zvíťazila Schmiedlová v úvodnom kole nad nasadenou dvadsaťjednotkou Martinou Trevisanovou z Talianska 6:3, 6:2. Postupom do druhého kola vyrovnala svoje maximum na Australian Open z rokov 2014, 2015 a 2021.

"V Melbourne sa mi hrá dobre od prvého zápasu. Mala som dosť času na prípravu a som spokojná s tým, ako to tu zatiaľ zvládam. Aj v tréningoch som hrala uvoľnene a hlavne som nemala veľké očakávania. Síce som do konca zápisu do kvalifikácie dúfala, že sa môže niekto odhlásiť a mohla by som sa ešte dostať priamo do hlavnej súťaže."

"Nakoniec si myslím, že tentokrát to bolo aj lepšie zahrať si v kvalifikácii a zvyknúť si na podmienky. Našťastie to neboli príliš dlhé zápasy, ktoré by ma veľmi vyčerpali. Na grandslame je náročné sa kvalifikovať, všetci hráči dajú do toho úplne maximum. O to viac si potom vážim, že som sa do hlavnej súťaže prebojovala," povedala dvadsaťosemročná hráčka Národného tenisového centra.

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Martina Trevisanová (Tal.-21) 6:3, 6:2

Schmiedlová v Melbourne pokračuje a mieri ešte ďalej.
Schmiedlová v Melbourne pokračuje a mieri ešte ďalej.Profimedia

Zverenke trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza prisúdil žreb neľahkú súperku, nasadenú Talianku Martinu Trevisanovú.

"Mala som z nej zo začiatku rešpekt, lebo ju dobre poznám. Je to dobrá hráčka s oveľa lepším rebríčkom. Našťastie som to rýchlo prekonala a chytila som začiatok oboch setov. Pomohlo mi, že som tu už odohrala zápasy v kvalifikácii a vedela som, čo od podmienok, povrchu aj lôpt očakávať. Bolo veľmi teplo, nebolo to ľahké. Hrala som odvážne a z víťazstva sa teším, je to pre mňa dobrý výsledok. Samozrejme, chcela by som pokračovať aj ďalej," zhodnotila Schmiedlová duel prvého kola proti Trevisanovej pre Slovenský tenisový zväz.

V ďalšom zápase narazí opäť na Talianku, tentokrát to bude Camila Giorgiová (70. WTA).

"Ešte som na to nemyslela, chcem sa chvíľu tešiť z tohto víťazstva. Je to náročná súperka, ale to je už na takomto turnaji každá. Hrá agresívne a má na svojom konte už niekoľko veľkých úspechov. V súvislosti s ňou si pamätám, ako som ju zdolala vo finále turnaja WTA v Katowiciach. Bolo to už veľmi dávno, ale bol to herne jeden z mojich najlepších zápasov znamenajúci zisk titulu na hlavnom okruhu. Na to asi nikdy nezabudnem," zakončila slovenská singlová jednotka.