Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková je späť na čele svetového rebríčka, Sinner s obrovským náskokom

Sabalenková sa stala staronovou svetovou jednotkou.
Sabalenková sa stala staronovou svetovou jednotkou. TASR / AP Photo / Achmad Ibrahim
Bieloruská tenistka Aryna Sabalenková (26) sa stala staronovou svetovou jednotkou. Na čele rebríčka WTA vystriedala Poľku Igu Swiatekovú (23), ktorú predstihla o 41 bodov. Slovenskou singlovou jednotkou je naďalej Rebecca Šramková (28), ktorá si opäť vylepšila svoje maximum a posunula sa o dve pozície už na 51. miesto.

Sabalenkovej pomohlo k návratu na čelo rebríčka rozhodnutie Swiatekovej, ktorá pre únavu vynechala podujatia v Ázii. Poľka tak absolvovala v tejto sezóne iba dva turnaje WTA 500, pravidlá pritom nariaďujú hráčkam štartovať na šiestich. Preto prišlo k odpočtu bodov a poklesu na druhé miesto. O koncoročnej svetovej jednotke tak rozhodnú až novembrové MS WTA Tour v saudskoarabskom Rijáde.

Sabalenková zažíva úspešnú sezónu, v januári obhájila titul na Australian Open, v septembri prvýkrát v kariére triumfovala na US Open. Okrem toho získala aj tituly v Cincinnati či Wu-chane. Bieloruska strávila osem týždňov na čele svetového rebríčka už vlani, až vďaka prvenstvu na MS WTA Tour ju predbehla Swiateková.

TOP 10 ženského svetového rebríčka.
TOP 10 ženského svetového rebríčka.Flashscore

V elitnej desiatke došlo ešte k jednej zmene, Ruska Daria Kasatkinová zásluhou triumfu na turnaji v čínskom Ning-po poskočila z jedenástej na deviatu priečku. Z TOP 10 vypadla Američanka Danielle Collinsová.

Šramková si opäť vylepšila kariérové maximum, z 53. priečky sa posunula na 51. Anne Karolíne Schmiedlovej patrí 107. miesto, Viktória Hrunčáková je 267.

Taliansky tenista Jannik Sinner, už istá koncoročná svetová jednotka, naďalej vedie rebríček ATP s výrazným 4800-bodovým náskokom pred Španielom Carlosom Alcarazom. Na tretej priečke zostal Nemec Alexander Zverev.

TOP 10 mužského svetového rebríčka.
TOP 10 mužského svetového rebríčka.Flashscore

V TOP 10 nastala v porovnaní s predchádzajúcim vydaním jediná zmena. Z desiateho miesta sa na deviate posunul Bulhar Grigor Dimitrov, ktorý preskočil Alexa de Minaura z Austrálie.

Slovenskou singlovou jednotkou je naďalej Jozef Kovalík, ktorý klesol zo 126. na 127. priečku. Lukáš Klein figuruje na 132. mieste.