Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nadal nie je spokojný s úrovňou svojej hry. Španiela teší, že sa pred OH nezranil

Nadal si po dlhej dobe zahral vo finále.
Nadal si po dlhej dobe zahral vo finále.Reuters
Rafael Nadal (38) nie je príliš spokojný s úrovňou svojho tenisu vo svojom prvom finále od zisku titulu na French Open 2022. Zraneniami sužovaný hráč však povedal, že pred olympijskými hrami v Paríži bolo dôležité vyhnúť sa v Bastade akémukoľvek zraneniu.

Španiel, ktorý vynechal takmer celý rok 2023 pre komplikácie s bedrom a tento rok sa pre natrhnutý sval a problémy s kondíciou predstavil len na siedmom podujatí, prehral v nedeľu vo finále Swedish Open s portugalskou sedmičkou Nuno Borgesom 3:6, 2:6.

Po tom, ako Nadal vo štvrtok zdolal piateho nasadeného Norrieho, vyhral v ďalších dvoch kolách náročné trojsetové zápasy proti štvrtému nasadenému Navonemu a následne Ajdukovičovi a vo finále akoby pocítil následky.

"Moja úroveň bola ďaleko od toho, aká by mala byť. Pravdepodobne aj energia. Bol to dlhý týždeň s dlhými zápasmi. Moje telo nie je nijak poškodené, to je (pred olympiádou) dôležité, ale psychicky a fyzicky nie som zvyknutý hrať štyri dni po sebe dlhé duely," povedal Nadal novinárom a dodal:

"Musím si to dobre zanalyzovať a nájsť dôvod, prečo som hral práve takto, energia nebola v poriadku. Takéto veci sa môžu stať, tak to je. Nemusím klamať ani nič skrývať."

Nadal sa rozhodol vynechať Wimbledon a pripravovať sa na olympijské hry na antukových dvorcoch Rolanda Garrosa, kde získal 14 zo svojich 22 grandslamových titulov vo dvojhre. Bývalá svetová jednotka, ktorú koncom tohto roka čaká odchod do tenisového dôchodku, získala v roku 2008 zlatú olympijskú medailu vo dvojhre a v roku 2016 vo štvorhre.

V Paríži, kde sa od 27. júla do 4. augusta koná olympijský tenisový turnaj, sa v deblovej súťaži predstaví spolu s víťazom French Open a Wimbledonu Carlosom Alcarazom.