Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nadal si poradil so synom slávneho Borga, v Bastade hrá prvýkrát od triumfu pred 19 rokmi

Rafael Nadal sa do Bastadu úspešne vrátil po 19 rokoch.
Rafael Nadal sa do Bastadu úspešne vrátil po 19 rokoch.AFP
Rafael Nadal (38) absolvuje v Bastade, kam zavítal premiérovo od triumfu v roku 2005, prvý turnaj po tom, ako vypadol v úvodnom kole obľúbeného French Open. Antukový kráľ začal vo švédskom meste hladkým víťazstvom 6:3, 6:4 nad domácou divokou kartou Lee Borgom (21), synom 11-násobného grandslamového šampióna Björna Borga. Bývalý líder rebríčka sa bude snažiť o len druhé štvrťfinále v tejto sezóne proti nasadenej päťke Cameronovi Norriemu (28).

Nadal - Borg 6:3, 6:4

Rafael Nadal odštartoval pôsobenie v Bastade v pondelok postupom vo štvorhre po boku Caspera Ruuda a podľa očakávania sa mu podarilo vstúpiť pozitívne aj do dvojhry. V úvodnom kole si poradil s divokou kartou Lee Borgom, synom slávneho 11-násobného grandslamového šampióna Björna Borga.

Proti domácemu mladíkovi, ktorý má na konte len jedno víťazstvo v hlavných súťažiach na najvyššom okruhu a nikdy nebol v TOP 300 rebríčka, nemal výraznejšie problémy. Španielsky veterán si suverénne hájil servis, na ktorom stratil iba 12 bodov, nečelil ani jednému brejkbalu. Naopak, sám premenil polovicu zo štyroch šancí na brejk.

Na kurte strávil necelú hodinu a pol. "Bola to veľká česť hrať so synom jednej z najväčších legiend nášho športu," povedal Nadal v pozápasovom rozhovore.

Majiteľ 22 grandslamových trofejí sa tento rok vrátil po takmer 12-mesačnej prestávke spôsobenej zranením bedrového kĺbu, s ktorým musel podstúpiť operáciu. V Bastade hrá len šiesty turnaj v aktuálnej sezóne a prvý od neúspechu v úvodnom kole French Open, kde 14-násobný šampión antukového majoru vypadol hneď s neskorším finalistom Alexandrom Zverevom.

Do dejiska Roland Garros sa vráti minimálne ešte raz, keďže o necelé dva týždne sa tam uskutoční olympijský turnaj. Pred niekoľkými týždňami navyše odmietol rozlúčkovú párty, ktorú mu pripravili organizátori, takže nie je vylúčené, že sa French Open zúčastní aj na budúci rok.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Vo švédskom Bastade hrá prvýkrát po dlhých 19 rokoch. Pri poslednom štarte v roku 2005 získal titul a ani pri jednej z troch návštev neskončil skôr než vo štvrťfinále. V sezóne 2005, ktorá bola jednou z jeho najúspešnejších, napokon nazbieral 11 trofejí.

O druhé štvrťfinále v aktuálnom ročníku a prvé od úvodného januárového týždňa bude bojovať s nasadenou päťkou Cameronom Norriem. Vo vzájomnej bilancii vedie 4-1, ale posledné stretnutie prehral vlani v rámci tímového United Cupu v troch setoch.