Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rubľov dorazil Ruuda kanárom. Oslavuje 14. triumf, Nóra zdolal na antuke štvrtýkrát

Andrej Rubľov ovládol turnaj v Bastade.
Andrej Rubľov ovládol turnaj v Bastade.Profimedia
Andrej Rubľov ovládol podujatie ATP 250 vo švédskom Bastade a získal svoju 14. trofej v kariére. Druhú v aktuálnej sezóne. Vo svojom piatom tohtoročnom finále a v súboji hráčov z TOP 10 zdolal minuloročného šampióna Caspera Ruuda 7:6, 6:0. Bilanciu vzájomných duelov vylepšil na 5-2 a prerušil sériu dvoch prehier s Nórom.

Ruud - Rubľov 6:7, 0:6

Andrej Rubľov sa dostal do finále piatykrát v tomto roku. Predtým uspel len na Masters v Monte Carle, no na druhej strane získal svoju doteraz najcennejšiu trofej. V Bastade mal najväčšie problémy s Franciscom Cerúndolom, ktorý s Argentínčanom zviedol trojhodinovú bitku. Okrem toho zdolal Alexandra Zvereva, Pavla Kotovova a svetovú štvorku a minuloročného šampióna Caspera Ruuda v dvoch setoch.

Rodák z Moskvy stratil vedenie 4:2 a v deviatom geme nevyužil ani jeden z dvoch brejkbalov. Nenechal sa však odradiť, posledné dva gemy na podaní v úvodnom sete získal čistou hrou a v tajbrejku zvíťazil 7:3. Rýchlym vedením 3:0 v druhom dejstve konečne zlomil odpor súpera a dokonca mu uštedril potupného kanára.

Zostrih zápasu Ruud - Rubľov
Flashscore

Finalista ostatných dvoch ročníkov French Open s najúspešnejším nórskym tenistom histórie prehral svoje posledné dva duely a to na Turnaji majstrov 2021-22. Sériu prehier však prerušil, vo vzájomnej bilancii teraz vedie 5-2 a na antukových dvorcoch zvíťazil štvrtýkrát.

Hoci sa Rubľov v rebríčku nikam neposunie a zostane na siedmom mieste, dostihol práve Ruuda, Stefanosa Tsitsipasa a tiež Holgera Runeho, takže je v hre o nasadenie medzi najlepším kvartetom na US Open. Je to jeho celkový 14. titul, navyše sa stal 11. aktívnym hráčom, ktorý vlastní päť antukových vavrínov.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Ruud mal na dosah svoj 11. triumf v kariére. Všetky predchádzajúce získal na najmenších podujatiach série ATP 250, mimo najpomalšieho povrchu sa tešil len pred rokom na betóne v americkom San Diegu. Kým v roku 2021 nazbieral päť titulov a vlani tri, tento rok sa mu zatiaľ podarilo kraľovať iba v Estorile.

Oboch finalistov teraz čaká rýchly presun na podujatie ATP 500 v Hamburgu. Najvyššie nasadený Ruud začne v nemeckej metropole proti Sebastianovi Báezovi, zatiaľ čo šampión z roku 2020 Rubľov sa v prvom kole stretne s Bernabém Zapatom.