Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pegulová odvrátila päť mečbalov Kalinskej a v Berlíne získala prvú trofej na tráve

Jessica Pegulová čelila vo svojom prvom finále na tráve piatim mečbalom.
Jessica Pegulová čelila vo svojom prvom finále na tráve piatim mečbalom.Profimedia
Na turnaji WTA 500 v Berlíne premenila svetová päťka Jessica Pegulová (30) prvé tohtoročné finále a debut na tráve na svoj piaty titul a prvý mimo tvrdého povrchu. Skúsená Američanka, ktorá na jar pre zdravotné problémy dva mesiace nehrala, zdolala vo finálovom zápase Rusku Annu Kalinskú (25) 6:7, 6:4, 7:6, keď odvrátila päť mečbalov.

Pegulová - Kalinská 6:7, 6:4, 7:6

Jessica Pegulová v nedeľu najprv zvládla dohrávku semifinále proti krajanke a deblovej partnerke Coco Gauffovej, proti ktorej jej stačilo získať 4 z 5 bodov, a následne vo finále zdolala Rusku Annu Kalinskú 6:7, 6:4, 7:6.

Tridsaťročná Američanka sa v zápase o titul ujala vedenia 3:0, ale Kalinská vyrovnala a v skrátenej hre neprehrala ani jednu loptičku. Pegulová síce získala druhý set pre seba, ale potom jej vôbec nevyšiel úvod do rozhodujúceho.

O päť rokov mladšia Kalinská sa ujala vedenia 4:1 a hoci dovolila súperke vyrovnať, dostala sa k piatim mečbalom. Tridsaťročná Pegulová však všetky v dvoch gemoch pri podaní odvrátila a následne sama ukončila duel v tajbrejku za stavu 6:3 hneď pri prvej príležitosti.

Pegulová odohrala len druhý turnaj po dvoch mesiacoch, počas ktorých si liečila zranenie v oblasti rebier, predstavila sa celkovo v 11. finále a prvom od minuloročného na Turnaji majsteriek. Ziskom prvej trofeje na tráve nadviazala na triumfy vo Washingtone 2019, Guadalajare 2022, Montreale 2023 a Soule 2023.

"Vedela som, že na tomto povrchu by som mohla hrať dobre. Dať si pár týždňov prípravy navyše na tráve sa určite oplatilo. Hrala som tu naozaj dobrý tenis a zdolala niekoľko skvelých súperiek. Získať titul na takomto turnaji je naozaj skvelé," povedala Pegulová.

Dvadsaťpäťročná Kalinská hrala finále druhýkrát v kariére a opäť neudržala vedenie 1:0 na sety. Kým proti Pegulovej nepremenila mečbaly, vo februári na turnaji WTA 1000 v Dubaji nedopodávala zápas proti Talianke Jasmine Paoliniovej. V novom vydaní rebríčka si však posunom na 17. miesto zlepší osobné maximum o sedem pozícií.