Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šiesta trofej na tráve. Kvitová zdolala Vekičovú a ovládla turnaj v Berlíne

Petra Kvitová oslavuje šiesty titul na tráve.
Petra Kvitová oslavuje šiesty titul na tráve.AFP
Petra Kvitová (33) sa štvrť roka po triumfe v Miami a následnom období bez jediného víťazstva teší z druhého tohtoročného triumfu. Dvojnásobná wimbledonská šampiónka dobyla turnaj WTA 500 v Berlíne, kde vo finále zdolala Chorvátku Donnu Vekičovú (26) 6:2, 7:6 a bez straty setu získala svoj 31. titul, šiesty na obľúbenom zelenom trávniku.

Kvitová - Vekičová 6:2, 7:6

Petra Kvitová začiatkom apríla nečakane ovládla turnaj WTA 1000 v Miami a slávila svoj najcennejší triumf za posledných takmer päť rokov. Na antuke však pre problémy s nohou odohrala len dva zápasy, neuhrala ani set a na víťazstvo čakala takmer štvrť roka.

Po presune na svoju obľúbenú trávu sa okamžite premenila na hladnú levicu tenisu a pri svojom debute na turnaji WTA 500 v Berlíne nestratila v piatich dueloch ani set.

Po krajanke Karolíne Plíškovej, Argentínčanke Nadi Podoroskej, svetovej štvorke Caroline Garciovej z Francúzska a Jekaterine Alexandrovovej si poradila aj s finálovou súperkou Donnou Vekičovou. Navyše vyhrala posledné tri súboje v priebehu dvoch dní, keďže turnaj skomplikoval dážď.

Zostrih zápasu Kvitová - Vekičová
Flashscore

Kvitová od začiatku finálového zápasu potvrdzovala svoje skúsenosti a po dvoch brejkoch a polhodine hry získala prvý set. V treťom geme druhého setu však stratila svoje podanie a Vekičová jej bola vyrovnanou súperkou. Česká hráčka sa v poslednej chvíli rebrejkom vrátila za stavu 4:5 a odmietla tretie dejstvo. Vynútila si tajbrejk.

V ňom odvrátila setbal skvelým podaním von z kurtu a prvý mečbal premenila podobne výborným forhendovým winnerom po čiare. Po 100 minútach vyhrala 6:2, 7:6. Triumfovala vo štvrtom vzájomnom dueli a tretíkrát v rade - rovnako ako vlani v Eastbourne a tento rok v Miami - sa po víťazstve nad Vekičovou konečne dotiahla k triumfu.

"Musím ti ešte raz zablahoželať. V poslednom čase, keď ma porazíš, vyhráš celý turnaj," uvedomovala si úspech svojej premožiteľky 26-ročná Chorvátka Vekičová.

"Donna, odohrala si skvelý zápas a celý turnaj. Prajem ti veľa šťastia na Wimbledone," povedala Kvitová s trofejou. "Vidím tu veľa českých fanúšikov, veľmi pekne vám všetkým ďakujem za podporu."

Pozápasový rozhovor s Kvitovou
Flashscore

Tridsaťtriročná rodáčka z Bílovca si vylepšila svoju perfektnú bilanciu vo finálových zápasoch na 31-11, z toho na tráve 6-1. Dvakrát triumfovala aj vo Wimbledone (2011, 2014), dvakrát v Birminghame (2017, 2018) a raz v Eastbourne, kde bude na budúci týždeň obhajovať titul z minulého roka. V prvom kole ju čaká repríza vlaňajšieho finále proti Jelene Ostapenkovej, ktorá dnes po finálovej výhre nad Barborou Krejčíkovou ovládla birminghamskú trávu.

Vekičová piaty a doteraz najcennejší titul nezískala. Zo svojej jedinej trofeje na tráve sa tešila pred piatimi rokmi v Nottinghame. V rebríčku sa posunie na 20. priečku, len o jedno miesto za svoje maximum. Na budúci týždeň sa predstaví v nemeckom Bad Homburgu.

Ďalšie tenisové správy