Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Klein s Kovalíkom či osmička tenistov z prvej stovky. Peugeot Slovak Open napíše 25. kapitolu

Slovák Lukáš Klein sa predstaví na prelome novembra challengru Peugeot Slovak Open.
Slovák Lukáš Klein sa predstaví na prelome novembra challengru Peugeot Slovak Open.Meng Gao / Alamy / Alamy / Profimedia
Na nadchádzajúcom 25. ročníku challengrového tenisového turnaja Peugeot Slovak Open 2024 (28.10. – 3.11.) bude štartovať osem hráčov z prvej stovky rebríčka ATP. V hlavnej súťaži sú aj slovenskí reprezentanti Lukáš Klein (26) (119.) a Jozef Kovalík (31) (120.). Informoval o tom na tlačovej konferencii riaditeľ turnaja Igor Moška.

Nasadenou jednotkou je Rus Roman Safiullin, ďalej sú to Márton Fucsovics z Maďarska (87.), Talian Luca Nardi (89.), Damir Džumhur z Bosny a Hercegoviny (96.), Chorvát Borna Čorič (97.), Jacob Fearnley z Veľkej Británie (98.), Švajčiar Alexander Ritschard (99.) a Quentin Halys z Francúzska (100.). V zozname priamo akceptovaných je 21 hráčov. Pavúk doplní ešte šesť hráčov z kvalifikácie a organizátori udelia tri voľné karty a dve špeciálne výnimky.

"Tento tradičný turnaj má pre slovenský tenis veľký význam. V minulosti sa ho zúčastnilo veľa mladých nádejných hráčov a reprezentantov," uviedol prezident Slovenského tenisového zväzu Miloslav Mečíř. Nadviazal na neho riaditeľ Moška. "Som rád, že bratislavský Slovak Open má už dlhú dobu pevné miesto v kalendári. Na záver tohtoročnej sezóny je ešte veľa hráčov, ktorí chcú získať body do svetového rebríčka, aj preto máme skvelú účasť."

Hlavnú časť pavúka si zahrá aj Jozef Kovalík.
Hlavnú časť pavúka si zahrá aj Jozef Kovalík.Li Jianyi / Xinhua News / Profimedia

"Okrem osmičky z hráčov z prvej svetovej stovky do Bratislavy zavíta viacero vynikajúcich hráčov z minulosti aj súčasnosti. Príde päť hráčov, ktorí vyhrali turnaj ATP Tour, skvelí hráči sú aj v kvalifikácii. Veľmi sa teším, že do hlavnej súťaže sa dostali Slováci Lukáš Klein a Jozef Kovalík, na voľnú kartu pribudne Alex Molčan, kandidátom je Norbert Gombos. Príležitosť dostanú tiež mladé slovenské talenty. O tom, ktorí hráči to budú, rozhodnú tréneri."

Vlani na turnaji triumfoval Gabriel Dallo, Lukáš Klein sa prebojoval do štvrťfinále, keď ho vyradil práve celkový víťaz z Kanady. "Je príjemné hrať doma. Veľmi sa teším. Formu som mal aj lepšiu ako je to teraz, ale verím, že sa mi zlepší. Dúfam, že budem hrať dobre," uviedol 26-ročný slovenský daviscupový reprezentant.

Dotácia najväčšieho tenisového turnaja na Slovensku je 148 625 USD (cca 136-tisíc eur). V hre je aj 125 bodov do rebríčka ATP. Stanica RTVS Šport bude vysielať priame prenosy počas celého týždňa, v sobotu semifinále dvojhry a finále štvorhry. Nedeľňajšie finále dvojhry sa začína o 15:00. O turnaj prejavili záujem aj zahraničné televízne spoločnosti z Európy.