Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schmiedlová štvrtý obrat v Budapešti nepredviedla, v semifinále bola loptičku od postupu

Schmiedlová si v Budapešti vylepšila maximum, no pokojne mohla ísť aj do finále.
Schmiedlová si v Budapešti vylepšila maximum, no pokojne mohla ísť aj do finále.Profimedia
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (29) štvrtý duel na turnaji WTA 250 v Budapešti zo stavu 0:1 na sety už neotočila, hoci bola loptičku od postupu. Po dvoch hodinách a 49 minútach boja vypadla v semifinále po výsledku 3:6, 6:3, 5:7 s Bieloruskou Aljaksandrou Sasnovičovou (30). Jej čakanie na finále na podujatiach WTA 250 a vyšších pokračuje od Hobartu 2019.

Schmiedlová - Sasnovičová 3:6, 6:3, 5:7

Schmiedlová začala prvé dejstvo katastrofálne. Stratila tri podania po sebe, prehrávala 0:5 a bola dve loptičky od kanára. Sasnovičová si následne vybrala slabšiu chvíľu, aj ona dvakrát zaváhala na servise a Slovenka razom znížila na 3:5. Nič to však nebolo platné, keďže išla podávať na udržanie sa v sete, no súperke dovolila setbaly. O rok staršia Bieloruska štvrtý pokus využila. 

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

Aj v druhom sete pokračovalo trápenie na podaní. Rodáčka z Košíc okamžite brejkla protivníčku, čo potvrdila servisom a viedla 2:0. Sasnovičová si požičané vrátila späť, pričom hneď štyri gemy po sebe tenistky neudržali. Za stavu 4:3 zvládla Schmiedlová dôležitý moment, odpútala sa na rozdiel dvoch gemov, aby v poradí 134. hráčku rebríčka brejkla v druhom dejstve aj po štvrtý raz a po treťom setbale vyrovnala na 1:1.

Tretí set trval najdlhšie - 66 minút. Slovenka zobrala súperke tri podania, sama stratila dve, ale vyhrávala 5:2. V nasledujúcej hre mala mečbal, bola fiftín od postupu, ale zlyhala. Sasnovičová ju dvakrát brejkla a ziskom piatich gemov v rade otočila stav na 7:5. Štvrtý raz sa obrat Schmiedlovej v maďarskej metropole nekonal, nižšie postavená hráčka renkingu upravila vzájomnú bilanciu už na 7:1. 

Súperkou Bielorusky bude Ruska Diana Šnajderová, ktorá porazila Nemku Evu Lysovú z Nemecka 6:3, 6:3. Prvá menovaná bola od štvrťfinále poslednou nasadenou hráčkou v pavúku turnaja a zároveň jeho jednotkou. Šnajderová v zápase ani raz nestratila podanie, protivníčku brejkla dvakrát v prvom a raz v druhom sete.

Stále iba 20-ročná Ruska má šancu na tretí titul z hlavného okruhu v tomto roku, keď už triumfovala na tráve v Bad Homburgu (WTA 500) aj na tvrdom povrchu v Hua Hine (WTA 250). K tomu pridala aj titul na antukovom podujatí WTA 125k v Paríži.

Schmiedlová tak naďalej čaká na finále na hlavnom okruhu WTA (podujatia 250 a vyššie) od januára 2019, keď sa predstavila v austrálskom Hobarte. Titul z hlavnej tour dosiahla naposledy v apríli 2018, keď triumfovala na antuke v kolumbijskej Bogote (WTA 250). V live rebríčku jej patrí 70. miesto, v poslednom vydaní figurovala na 79. priečke. V Budapešti si pritom vylepšila maximum, keď minulý rok skončila už vo štvrťfinále.

Slovenka sa teraz presunie do Česka, kde ju čaká Livesport Prague Open. V 1. kole narazí buď na kvalifikantku, alebo lucky loserku.