Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz sa ospravedlnil za výbuch, prehru s Monfilsom označil za najhorší zápas kariéry

Carlos Alcaraz je jedným z favoritov na víťazstvo na US Open.
Carlos Alcaraz je jedným z favoritov na víťazstvo na US Open.Profimedia
Carlos Alcaraz (21) sa v sobotu na sociálnych sieťach ospravedlnil za to, že v zápase druhého kola na turnaji Masters v Cincinnati nezvládol emócie a zlomil raketu. Duel s veteránom Gaelom Monfilsom (37) napokon prehral v troch setoch 6:4, 6:7, 4:6 a označil ho za jeden z najhorších, aké kedy odohral.

Španielsky tenista sa stal v tejto sezóne najmladším hráčom histórie, ktorý vyhral French Open a Wimbledon v jednom roku. Po náročnom programe na olympijských hrách sa však odhlásil z Masters v Montreale, aby sa lepšie pripravil na podujatie v Cincinnati, kde obhajoval finále z minulého roka. Stretnutie druhého kola proti veteránovi Gaelovi Monfilsovi mu však vôbec nevyšlo.

Pre zlé počasie bol duel druhého nasadeného proti Francúzovi po odohratí prvého setu odložený na nasledujúci deň. Alcaraz nedokázal využiť vedenie 1:0 na sety a prehral 6:4, 6:7, 4:6. Rodák z El Palmaru po vyradení komentoval prehru ako "najhorší zápas" kariéry.

Španiel počas tretieho setu nedokázal udržať emócie na uzde a štyrikrát za sebou udrel raketou o zem. Na takéto správanie nie sme od Alcaraza zvyknutí a mnohí fanúšikovia boli šokovaní. Dvojnásobný wimbledonský víťaz sa však deň po prehre na Instagrame za svoj prístup ospravedlnil a oznámil, že sa pripravuje na US Open, kde všetko napraví.

"Chcem sa ospravedlniť za svoj včerajší prístup, nebol dobrý a to by sa na kurte nemalo stávať. Som tiež len človek, nervy sa nahromadili a niekedy je veľmi ťažké ovládať sa, keď je napätie. Budem pracovať na tom, aby sa to neopakovalo," zverejnil na sociálnej sieti.