Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cincinnati prišlo o najväčšieho favorita. Alcaraz nezvládol prvý duel a neobháji finále

Carlos Alcaraz bol na Masters v Cincinnati obrovským favoritom.
Carlos Alcaraz bol na Masters v Cincinnati obrovským favoritom.Profimedia
Carlos Alcaraz (21) prekvapujúco nezvládol dohrávku úvodného zápasu na Masters v Cincinnati a neobháji minuloročné finále. Šampión posledných dvoch grandslamov prehral v druhom kole 6:4, 6:7, 4:6 s Gaëlom Monfilsom (37), ktorý si pripísal len 15. skalp hráča TOP 5 v kariére a prvý v tomto roku. Francúzsky veterán ešte v rámci piatkového programu vyzval v osemfinále Holgera Runeho (21), ktorému podľahol 6:3, 3:6. 4:6.

Monfils - Alcaraz 4:6, 7:6, 6:4

Carlos Alcaraz bol na tohtoročnom Western & Southern Open najväčším favoritom. Šampión posledných dvoch grandslamov, ktorý vo vlaňajšom finále na tomto mieste nevyužil mečbal proti Novakovi Djokovičovi, však prekvapujúco stroskotal hneď na prvom súperovi. Pritom čelil Gaëlovi Monfilsovi, ktorý sa počas kariéry len s ťažkosťami snažil porážať najlepších hráčov sveta. Konkrétne si v 70. dueli proti zástupcom TOP 5 pripísal len 15. skalp.

Vo štvrtok rozohral duel s francúzskym veteránom, v ktorom dominoval v úvodnej dejstve na podaní a vďaka brejku v treťom geme sa ujal vedenia. Od druhého setu však začal mať s outsiderom problémy, no po odvrátenom setbale si vynútil tajbrejk.

Zápas bol pre dážď prerušený a odložený na piatok. Monfils napokon v skrátenej hre vedenie dotiahol do víťazného konca a vynútil si pokračovanie. Na začiatku rozhodujúceho dejstva si obaja hráči po dvoch brejkbaloch udržali servis, lenže Alcaraz prvýkrát v zápase zaváhal na podaní a napriek ďalším dvom brejkbalom už manko nezmazal.

Alcaraz prekvapujúco zaváhal v Cincinnati hneď na prvej prekážke.
Flashscore

Alcaraz mal v posledných týždňoch dva veľké dôvody na radosť. Po premiérovom triumfe na antukovom French Open zdolal vo finále Wimbledonu po roku opäť rivala Novaka Djokoviča a obhájil titul na najslávnejšom turnaji. Na olympijských hrách v Paríži však nepotvrdil úlohu ašpiranta na zlatú medailu, keď v napínavom finále prehral s Djokovičom. Navyše, v súťaži štvorhry hral po boku Rafaela Nadala a hviezdne španielske duo sa do boja o cenné kovy vôbec nedostalo.

V Cincinnati si to mohol vynahradiť. Vlani bol na tomto mieste blízko k triumfu a tento rok mohol využiť slabšiu formu a kondíciu svetovej jednotky Jannika Sinnera, ktorý je už vo štvrťfinále a napokon mal v osemfinále voľno po odstúpení Jordana Thompsona.

Namiesto toho končí v Ohiu po prvom zápase, čo sa mu tento rok stalo len druhýkrát (skreč v Riu de Janeiro). Na US Open, kde predminulý rok získal prvý grandslamový vavrín, tak pôjde bez kvalitnej prípravy a bude nasadenou trojkou za Siniakom a Djokovičom. "Myslím si, že to bol najhorší zápas, aký som kedy odohral," povedal po nečakanej prehre s Monfilsom.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Monfils, ktorý do Cincinnati pricestoval so sériou troch prehier, si pripísal ďalší cenný skalp. V úvodnom kole vyradil Alexeia Popyrina - šampióna kanadského Masters, ktoré sa skončilo pred niekoľkými dňami.

Ďalšie víťazstvo si však nepripísal. Niekoľko desiatok minút po senzačnej výhre nad Alcarazom nastúpil na osemfinále proti Holgerovi Runemu v boji o prvé štvrťfinále na Masters po roku, no s trápiacou sa svetovou šestnástkou prehral 6:3, 3:6, 4:6. Dánsky mladík tak už po druhý raz vylepšil svoje maximum v tomto dejisku a o prvé semifinále po štyroch mesiacoch si zahrá s Jackom Draperom.