Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič kritizuje absenciu videa v tenise: Je to trápne, hráči sú držaní v nevedomosti

Djokovič získal v Paríži olympijské zlato.
Djokovič získal v Paríži olympijské zlato.Profimedia
Novak Djokovič (37) označil absenciu videotechniky v tenise za trápnu. Olympijský šampión a držiteľ 24 grandslamových titulov sa tak vyjadril v súvislosti s udalosťami na turnaji Cincinnati Masters.

Jack Draper na prípravnom turnaji pred US Open porazil Félixa Augera-Aliassimea napriek podozreniu, že loptička zasiahla rám Britovej rakety, následne preletela cez sieť a zabezpečila mu premenený mečbal. Protesty Kanaďana boli márne, rozhodca uznal bod za regulárny a Draper bol vyhlásený za víťaza.

"Je trápne, že na kurte nemáme videozáznam takýchto situácií," napísal na sociálnej sieti Djokovič, ktorý na turnaji nehrá. Srb potom dodal:

"Ešte smiešnejšie je, že nemáme zavedené pravidlo, ktoré by umožnilo rozhodcom zmeniť pôvodné rozhodnutie na základe videopreskúmania, ktoré sa odohráva mimo kurtu."

Rodák z Belehradu pokračoval slovami: "Každý, kto sleduje televíziu, vidí, čo sa stalo na opakovanom zázname, ale hráči na kurte sú držaní v nevedomosti a nevedia, aký je výsledok situácie. Máme jastrabie oko, žijeme v technologicky vyspelom 21. storočí. Prosím zodpovedných, aby sa tento nezmysel už nikdy neopakoval!"

Na blížiacom sa US Open sa videozáznam na kurte používa, ale na podujatiach Tour sa vo veľkej miere neobjavuje. Coco Gauffová tiež požadovala zavedenie videa po tom, ako bola minulý mesiac vyradená z olympijského turnaja v Paríži. Šampiónka US Open a svetová dvojka sa počas svojej prehry s Donnou Vekičovou dostala do sporu s predsedníčkou rozhodcovského zboru pre rozhodnutie o dopade loptičky pri čiare.

S arbitrom sa Američanka pohádala aj počas svojej semifinálovej prehry s Igou Swiatekovou na júnovom French Open na tých istých dvorcoch. Aj v tomto prípade sa spor týkal podobného verdiktu.

"V tomto zápase ma podvádzajú. Nie ste voči mne spravodliví. Mám pocit, že v tenise by sme mali mať systém videozáznamu, pretože v týchto bodoch ide o veľa. Áno, zvyčajne sa mi potom ospravedlnia, no je to trochu frustrujúce, ospravedlnenie vám nepomôže, keď sa zápas skončí," povedala Gauffová.