Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koncoročný cieľ Alcaraza? Byť svetovou jednotkou, hlási Španiel pred Masters v Cincinnati

Byť koncoročnou jednotkou je teraz jedným z Alcarazových hlavných cieľov.
Byť koncoročnou jednotkou je teraz jedným z Alcarazových hlavných cieľov.Reuters
Po zisku dvoch grandslamových titulov a striebornej medaily na olympijských hrách v Paríži Carlos Alcaraz (21) uviedol, že jedným z jeho hlavných krátkodobých cieľov je ukončiť sezónu na poste svetovej jednotky.

Šampión French Open a Wimbledonu, ktorý v strhujúcom olympijskom finále prehral s Novakom Djokovičom, sa vracia do akcie na tohtotýždňovom Cincinnati Open, kde môže získať náskok pred Srbom a Talianom Jannikom Sinnerom. Djokovič sa po olympijskom triumfe zo Cincinnati odhlásil.

Alcaraz zaostáva za svetovou jednotkou Sinnerom o 450 bodov v rebríčku ATP Live Race to Turin, ktorý zhromažďuje body do tabuľky až do finálového podujatia sezóny v Turíne v samostatnom poradí. V Taliansku sa predstaví osem najlepších tenistov rebríčka, poradie zároveň slúži ako pomocné meradlo pre koncoročný boj o post svetovej jednotky.

"Samozrejme, byť jednotkou je cieľom zakaždým, keď zaostávam a tento rebríček je pre mňa dôležitý. Ak sa v ňom na konci roka umiestnite na prvom mieste, v (hlavnom) rebríčku je to zároveň dosť podobné, takže skončíte ako svetová jednotka," povedal Alcaraz.

"Na to sa teraz sústredím. Sústredím sa na to, aby som chodil na každý turnaj, myslel na to, aby som hral skvelý tenis, robil dobré výsledky a aby som sa zlepšil v rebríčku. Finišovať tento rok ako svetová jednotka je momentálne jeden z mojich hlavných cieľov."

Minuloročný finalista z Cincinnati Alcaraz začne turnaj buď proti francúzskemu veteránovi Gaelovi Monfilsovi, alebo proti Alexeiovi Popyrinovi. Austrálčan ovládol v noci na utorok tisícku v kanadskom Montreale, čím dosiahol najväčší kariérny úspech. Turnaj pod hlavičkou ATP Masters 1000 je dôležitým prípravným podujatím pred US Open, ktoré sa uskutoční od 26. augusta do 8. septembra.

"Som nadšený, že tu môžem opäť hrať. Na minulý rok mám, samozrejme, skvelé spomienky. Dostal som sa do finále, kde som prehral naozaj tesný a epický zápas s Djokovičom," dodal Alcaraz.