Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner si zahrá premiérové finále v Cincinnati, Tiafoe okúsi prvý boj o titul z Masters

Sinnera čaká ďalšia bitka o trofej.
Sinnera čaká ďalšia bitka o trofej.Profimedia
Jannik Sinner (23) v semifinále v Cincinnati porazil neobľúbeného Alexandera Zvereva (27) a postúpil do prvého tunajšieho finále. Talian zvíťazil po trojhodinovej bitke a zamieril do svojho piateho finále na tisíckach, zakaždým sa mu to podarilo na tvrdom povrchu. V boji o trofej vyzve Francesa Tiafoea (26). Americký tenista porazil Holgera Runeho (21), hoci v rozhodujúcom sete prehrával 2:5, a premiérovo si na Masters skúsi boj o titul.

Zverev - Sinner 6:7, 7:5, 6:7

Sinner odohral na ceste do finále v Cincinnati len tri zápasy, no v dvoch z nich sa poriadne natrápil. Vo štvrťfinále otočil zápas proti Rubľovovi a odplatil mu týždeň starú prehru z Montrealu, trojsetovú bitku zvládol aj proti  Zverevovi.

S Nemcom prehral posledné štyri zápasy a ani raz neuspel na tvrdom povrchu. V Ohiu však Talian predviedol veľmi bojovný výkon. Po troch hodinách a siedmich minútach postúpil do prvého tunajšieho finále a vzájomnú bilanciu znížil na 2:4.

V prvom sete viedol ako prvý Zverev, dejstvo však za stavu 5:3 nedopodával a musel rozhodnúť dramatický tajbrejk. V ňom bol nakoniec lepší Sinner a zaistil si vedenie 1:0. V druhom sete získal kľúčový brejk v koncovke štvrtý hráč sveta a vyrovnal. Rozhodujúce dejstvo bez jediného zaváhania na servise rozhodovala znovu skrátená hra. Tú opäť zvládol lepšie mladší Talian a hlasným výkrikom sa radoval z postupu do piateho finále na Masters.

"Bolo to hore-dole, čo sa môže stať, najmä keď hráte dlhšie ako tri hodiny. Myslím si, že pre nás oboch to bol dobrý zápas. Podával veľmi dobre, takže môžem byť hrdý, že som to zvládol," povedal v rozhovore na kurte Sinner, ktorý sa o svoju celkovo tretiu trofej z tisíciek pobije s domácim favoritom Francesom Tiafoeom.

Zostrih zápasu Sinner - Zverev.
Flashscore

Tiafoe - Rune 4:6, 6:1, 7:6

Tiafoe v semifinále v Cincinnati zdolal Runeho napriek tomu, že v rozhodujúcom sete prehrával 2:5 a musel odvracať dva mečbaly, aby postúpil do svojho prvého finále na Masters.

Američan, ktorý tento rok prežíval veľmi nepodarenú sezónu, začal predvádzať presvedčivé výkony až na domácej pôde vo Washingtone, kde postúpil do semifinále. V Ohiu sa mu podarilo dôjsť ešte o kolo ďalej.

Tiafoe sa vďaka postupu do súboja o prvenstvo vráti do TOP 20 rebríčka a proti Sinnerovi sa bude usilovať o svoju štvrtú a doteraz najväčšiu trofej. Vo vzájomných zápasoch má negatívnu bilanciu 1:3, jedinú výhru si pripísal pred troma rokmi v hale vo Viedni.

Zostrih zápasu Tiafoe - Rune.
Flashscore