Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner v Cincinnati odvracal osem brejkov, Swiateková zahodila päť mečbalov

Sinner začal svoju generálku na US Open v Cincinnati.
Sinner začal svoju generálku na US Open v Cincinnati.Profimedia
Jannik Sinner (22) na Masters v Cincinnati minuloročné zaváhanie v úvodnom vystúpení nezopakoval. Do tohto ročníka vstúpil prvý hráč sveta výhrou nad domácim tínedžerom Alexom Michelsenom (19), ktorého porazil aj vďaka odvráteniu ôsmich brejkbalov. Mierne komplikácie zaznamenala aj jednotka rebríčka WTA Iga Swiateková (23), ktorá proti Varvare Gračevovej (24) nevyužila päť mečbalov a musela odohrať tri sety.

Sinner - Michelsen 6:4, 7:5

Sinner pre angínu prišiel o olympijský turnaj a prípravu na US Open zahájil minulý týždeň v Montreale. Už vo štvrťfinále však prehral s Andrejom Rubľovom a neobhájil triumf z minuloročného Toronta. Navyše sa mu ozvali bolesti bedra, pre ktoré na jar odstúpil z turnaja Masters v Madride a prišiel o domácu tisícku v Ríme.

Už po štyroch dňoch sa na kurty vrátil a navyše víťazne. V Cincinnati, kde pred rokom vypadol hneď po úvodnom vystúpení s Dušanom Lajovičom, má šancu získať späť aspoň časť bodov do svetového rebríčka, tento rok skoré zaváhanie nezopakoval. Domáceho Michelsena zdolal a postúpil do osemfinále.

Talian síce v piatich rôznych gemoch čelil celkom ôsmim brejkbalom, ale o servis ani raz neprišiel. Sám v každom sete využil jednu šancu na brejk a proti o tri roky mladšiemu Američanovi zo šiestej svetovej stovky potvrdil rolu favorita.

Sinner proti Michelsenovi nezaváhal.
Flashscore

"Ešte nie som stopercentný, mojím hlavným cieľom je maximálne sa uzdraviť na US Open," povedal Sinner, ktorý súpera prestrieľal na víťazné údery 28:14 a zároveň urobil o 10 nevynútených chýb menej (32:42). O miesto vo štvrťfinále, v ktorom by sa mohol po týždni dočkať odvety proti Rubľovovi, si zahrá v piatok v deň svojich 23. narodenín proti Austrálčanovi Jordanovi Thompsonovi.

Swiateková – Gračevová 6:0, 6:7, 6:2

Swiateková po už štvrtom triumfe na Roland Garros odohrala len dve veľké akcie bez väčšieho úspechu. Na neobľúbenej tráve vo Wimbledone vypadla v treťom kole s Juliou Putincevovou a na olympiáde na obľúbenej parížskej antuke získala po prekvapivej semifinálovej porážke s Čeng Čchin-wen aspoň bronzovú medailu, keď v súboji o tretie miesto zdolala Annu Karolínu Schmiedlovú.

Po krátkom odpočinku si pred US Open naordinovala tisícku v Cincinnati, do ktorej vstúpila trojsetovou výhrou. Ruskú rodáčku reprezentujúcu Francúzsko porazila, no v druhom sete neudržala vedenie 5:2 a nepremenila celkovo päť mečbalov.

"Vedela som, že mám hru na to, aby som ju porazila. Mala som päť mečbalov a bola to moja chyba, že som to neukončila. Ale to sa stáva. Nechcela som sa ľutovať. Tešila som sa na ďalší set a chcela som sa poučiť z toho, čo sa stalo. Hrať inak, tak ako som zápas začala,“ komentovala Poľka zaváhanie v druhom dejstve.

Swiateková v Cincinnati štartuje po piatykrát, o ešte len druhé štvrťfinále sa minuloročná semifinalistka stretne s Martou Kosťukovou. Ukrajinku v oboch vzájomných dueloch porazila 2:0 na sety.