Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková dominovala v Cincinnati aj vo finále a oslavuje prvý triumf od januára

Sabalenková získala svoj prvý triumf po siedmich mesiacoch.
Sabalenková získala svoj prvý triumf po siedmich mesiacoch.AFP
Aryna Sabalenková (26) ovládla prestížny turnaj v Cincinnati bez straty jediného setu a získala svoj 15. titul v kariére a prvý od januárovej úspešnej obhajoby na Australian Open. Vo finálovom súboji hráčok z prvej desiatky rebríčka Bieloruska zdolala Jessicu Pegulovú (30) 6:3, 7:5. Tá mohla ako prvá po 51 rokoch vyhrať v rámci jednej sezóny kanadský podnik WTA 1000 a taktiež Western & Southern Open.

Sabalenková - Pegulová 6:3, 7:5

Aryna Sabalenková nestratila na tohtoročnom podujatí WTA 1000 v Cincinnati ani set. Po úvodnom dueli s Elisabettou Cocciarettovou si bývalá svetová jednotka poradila s Elinou Svitolinovou, Ľudmilou Samsonovou, svetovou jednotkou Igou Swiatekovou a takisto Jessicou Pegulovou.

Po problematických posledných týždňoch nabrala v Ohiu výbornú formu a úplne ovládla všetky svoje zápasy. Finále, ktoré trvalo len hodinu a štvrť, nebolo výnimkou. Jediné zaváhanie Sabalenkovej prišlo v závere druhého setu, ktorý nedokázala dopodávať na prvý pokus.

Okamžite sa však skoncentrovala, vytvorila si ďalšiu príležitosť a premenila ju. Pri vlastnom podaní stratila len deväť bodov. Pegulová tiež potvrdila výbornú formu, keď v každom sete prehrala len o jeden brejk a ako jediná uhrala so Sabalenkovou viac ako sedem gemov.

Sabalenková vylepšila svoju kariérnu finálovú bilanciu na 15:14. Konkrétne na amerických betónoch bojovala o titul po šiesty raz a prerušila sériu štyroch finálových neúspechov, predtým uspela len pred šiestimi rokmi v New Havene. Konkrétne na tisíckach hrala svoje deviate finále a získala šiestu trofej, prvú od vlaňajšieho Madridu.

V novom vydaní rebríčka sa vráti na pozíciu svetovej dvojky pred Coco Gauffovú. Pred Američankou, ktorá hneď po svojom úvodnom zápase ukončila obhajobu v Cincinnati a práve Sabalenkovú zdolala vo finále vlaňajšieho US Open, bude mať náskok viac ako 1 200 bodov.

Aj Pegulová v posledných týždňoch zbierala podpriemerné výsledky, ale počas US Open Series sa rozbehla. Na záverečný Grand Slam sezóny pokojne mohla prísť so stopercentnou úspešnosťou, keďže pred týždňom obhájila titul na National Bank Open v Toronte.

Američanka, ktorá si v rebríčku nepolepšila a zostáva na šiestej pozícii, mohla dosiahnuť veľký úspech v ženskom tenise. V open ére totiž len Evonne Goolagongová v roku 1973 ovládla v rovnakej sezóne National Bank Open (Toronto alebo Montreal) aj Western & Southern Open (Cincinnati). Rovnako ako Bieloruska sa teraz presunie do New Yorku, kde sa o týždeň začne hlavná súťaž posledného Grand Slamu roka.