Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková zabojuje v Cincinnati o štvrté semifinále, Swiateková tentoraz set nestratila

Aryna Sabalenková si v Cincinnati poradila s Elinou Svitolinovou.
Aryna Sabalenková si v Cincinnati poradila s Elinou Svitolinovou.Profimedia
Aryna Sabalenková (26) zdolala na tisícke v Cincinnati Elinu Svitolinovú (29) 7:5, 6:2 a už na ôsmom turnaji v rade postúpila do štvrťfinále. Šampiónka posledných dvoch edícií Australian Open, ktorá od januárovej úspešnej obhajoby v Melbourne Parku čaká na ďalší titul, si zahrá o štvrté semifinále na tomto podujatí. Iga Swiateková (23) tentoraz nepustila súperke ani set a poradila si s obľúbenou súperkou Martou Kosťukovou (22) 6:2, 6:2.

Sabalenková - Svitolinová 7:5, 6:2

Aryna Sabalenková neprežíva v tejto sezóne najlepšie obdobie. Na začiatku roka sa síce dostala do finále v Brisbane a úspešne obhájila titul na Australian Open, odvtedy však na ďalší triumf čaká a pre zranenie ramena musela vynechať slávny Wimbledon.

Po neúspechoch v semifinále vo Washingtone a štvrťfinále v Toronte štartuje v Cincinnati, kde povolila sedem gemov Elisabette Cocciarettovej a bývalej svetovej trojke Eline Svitolinovej, proti ktorej pred pár mesiacmi na antuke v Ríme zlikvidovala tri mečbaly.

V zápase proti Ukrajinke odvrátila štyri z piatich brejkbalov a využila všetky štyri vlastné šance. Na podaní zaváhala len pri prvom pokuse o doservírovanie úvodného setu. Kým v Ríme hráčky bojovali takmer dve a pol hodiny, tentoraz Sabalenková potrebovala na víťazstvo o hodinu menej.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Bývalá svetová jednotka sa po turnaji vráti na druhé miesto rebríčka. Rozhodlo o tom nečakané vyradenie minuloročnej šampiónky a úradujúcej víťazky US Open Coco Gauffovej hneď po úvodnom zápase.

Vo štvrťfinále v Cincinnati je neporazená (3:0). V súboji s Ľudmilou Samsonovou sa môže dostať do štvrtého semifinále v tomto dejisku a zároveň vyrovnať svoje miestne maximum.

Samsonová, ktorá oba predchádzajúce štarty v hlavnej súťaži Western & Southern Open ukončila už v 1. kole, v osemfinále zdolala lucky losera Elinu Avanesianovú po obrate 4:6, 6:0, 6:3 a rovnako ako pred týždňom v Toronte postúpila do štvrťfinále. So Sabalenkovou má pozitívnu bilanciu 2:1, vlani ju vyradila na rovnakom type podujatia v Montreale.

Swiateková - Kosťuková 6:2, 6:2

Iga Swiateková rovnako ako vlani triumfovala na French Open a v posledných týždňoch prežíva slabšie obdobie. Po vypadnutí v treťom kole Wimbledonu utrpela ďalšiu ranu v podobe neúspešnej snahy o zisk zlatej medaily na olympijských hrách v Paríži. Aktuálna svetová jednotka v posledných rokoch dominovala na antukových dvorcoch, ale na obľúbenom Roland Garros sa musela uspokojiť s bronzom.

Vynahradiť si to môže na prebiehajúcom tisícke v Cincinnati, kde hrá prvý turnaj po šokujúcom neúspechu. Na Western & Southern Open sa jej však príliš nedarí. Prvýkrát sa cez osemfinále dostala vlani, teraz sa jej to podarilo druhý rok po sebe.

Poľská tenistka pripustila nečakané komplikácie v úvodnom stretnutí v Ohiu proti Varvare Gračevovej a musela ísť prekvapujúco do troch setov. Martu Kosťukovú, s ktorou vyhrala aj tretí vzájomný zápas, však nepustila k ničomu. Do duelu síce vstúpila strateným podaním, no potom už nečelila ani jednému brejkbalu, na kurte dominovala a za hodinu a 11 minút slávila postup.

Swiateková odohrala proti Kosťukovej 60. duel v tejto sezóne a bilanciu si zlepšila na 54:6. V aktuálnom ročníku nazbierala už päť trofejí, štyri z nich získala na turnajoch série WTA 1000 a poslednú na obľúbenom French Open.

V sobotu sa bude snažiť vyrovnať minuloročný výsledok, ako aj miestne maximum. Jej štvrťfinálovou súperkou bude Mirra Andrejevová. Sedemnásťročná Ruska vyradila svetovú päťku a finalistku posledných dvoch grandslamov Jasmine Paoliniovú po výsledku 3:6, 6:3, 6:2 a vylepšila si bilanciu proti hráčkam TOP 10 na 4:5. Zároveň sa dostala do šiesteho tohtoročného štvrťfinále a zároveň najväčšieho štvrťfinále na najvyššom okruhu.