Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tréner, ďakujem. Swiateková sa po zlom úvode prezliekla a súperku deklasovala

Swiateková pokračuje v snahe o ďalší titul.
Swiateková pokračuje v snahe o ďalší titul. Profimedia
Iga Swiateková (22) sa po nevydarenom prvom sete prezliekla, čo využila na reset hlavy, aby sa vrátila do zápasu. Vo štvrtok večer zdolala Číňanku Čeng Čchin-wen (20) 3:6, 6:1, 6:1 a pripravila si štvrťfinálový súboj na Cincinnati Open s wimbledonskou šampiónkou Markétou Vondroušovou (24).

Swiateková, ktorá v predchádzajúcom stretnutí na previerke pred US Open stratila jediný gem, potrebovala čas, aby si oťukala Čeng Čchin-wen. Keď sa jej to však podarilo, okamžite sa podobala na hráčku, ktorá od apríla 2022 okupuje prvé miesto svetového rebríčka.

Poľka vyzerala nespokojne, keď jej protivníčka vo veternom počasí odskočila na náskok 3:0 po dvoch brejkoch. Čínska jednotka v dobrej hre pokračovala, tretíkrát brejkla favoritku a získala prvý set.

Najdôležitejšie momenty zápasu Swiateková - Čeng.
Flashscore

Swiateková následne vymenila bielu súpravu za čiernu a to viedlo k okamžitej zmene, keď ukázala väčšiu presvedčivosť vo svojich úderoch. Aj ona trikrát brejkla Čeng na 5:0 a vynútila si rozhodujúci set. Ašpirantka na titul ním poľahky prešla a opäť si zgustla na podaní súperky. Súboj ukončila pri svojom podaní.

"Úprimne, je to kvôli môjmu trénerovi," uviedla Swiateková na trému o zmene outfitu, po ktorom jasne dominovala pri pohľade na gemy 12:2. "Pred pár mesiacmi mi povedal, že po prehratom sete by mohol byť dobrý nápad zmeniť oblečenie, aby ste sa mohli trochu zresetovať a ísť do druhého setu v inej atmosfére. Myslela som si, že je to zlý nápad, ale tentoraz som to skúsila a fungovalo to. Tréner, ďakujem," pozdravila Poľka svojho kouča.

Pozápasový rozhovor s Igou Swiatekovou.
Flashscore

Na Swiatekovú bude v ďalšom kole čakať Vondroušová, ktorá počas víťazstva 7:5, 6:3 nad Sloane Stephensovou premenila štyri z piatich brejkbalov.