Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zaváhanie favoritiek v Cincinnati. Na úvod vypadli obhajkyňa titulu Gauffová i Rybakinová

Gauffová titul v Cincinnati neobháji.
Gauffová titul v Cincinnati neobháji. Profimedia
Turnaj WTA 1000 v Cincinnati prišiel hneď na začiatku o dve favoritky. Svetová štvorka Jelena Rybakinová (25) sa po chorobe vrátila prehrou, keď proti Leylah Fernandezovej (21) nevyužila dva mečbaly, trojsetový duel prehrala aj svetová dvojka Coco Gauffová (20). Američanka v generálke pred obhajobou titulu na US Open nestačila na Kazašku Juliu Putincevovú (29), čím nezopakuje vlaňajší triumf. Na druhej strane začala víťazne Aryna Sabalenková (26).

Putincevová - Gauffová 6:4, 2:6, 6:4

Coco Gauffová na začiatku roka vyhrala 10 zápasov v rade a hneď na prvom podujatí sezóny v Aucklande obhájila triumf. Odvtedy však už sedem mesiacov čaká na finále a je v útlme.

Po neúspechu na olympijskom antukovom turnaji v Paríži, kde sa jej nepodarilo získať medailu ani v jednej z troch disciplín, sa jej na rozdiel od minulého roka nedarí ani na turnajoch US Open Series. Kým pred rokom vyhrala na letných podujatiach na severoamerických betónoch 18 z 19 duelov, ovládla tri zo štyroch podujatí a skvelú sezónu zakončila ziskom prvého grandslamu, tento rok vyhrala pred posledným majorom sezóny len jeden z troch zápasov.

Po prehre s Dianou Šnajderovou v Toronte zaváhala v Cincinnati hneď na prvej prekážke. S Juliou Putincevovou z Kazachstanu, ktorú porazila vo všetkých troch predchádzajúcich stretnutiach, prehrala 4:6, 6:2, 4:6.

Dvadsaťročná Američanka mala pritom výborne naštartovaný obrat. V treťom sete viedla 4:2 a 15:0, no od tohto momentu prehrala 16 z 18 výmen, čím iba potvrdila nízke sebavedomie a slabú formu.

Gauffová neobháji v Cincinnati minuloročný titul a príde o post svetovej dvojky. Triumf na US Open bude obhajovať z pozície nasadenej trojky.

Putincevová sa v osemfinále stretne so Španielkou Paulou Badosovou, ktorá vyhrala 11 z posledných 13 stretnutí. Tá si v druhom kole poradila s Annou Kalinskou.

Fernandezová - Rybakinová 3:6, 7:6, 6:4

Svetová štvorka Jelena Rybakinová po prehre s Barborou Krejčíkovou v semifinále Wimbledonu ochorela a lekári jej pre zápal priedušiek zakázali štart na olympijských hrách. Na kurty sa vrátila po piatich týždňoch a hoci to tak spočiatku nevyzeralo, prekvapujúco prehrala.

V Cincinnati v prvom dueli na tvrdom povrchu od marcového Miami nestačila na Leylah Fernandezovú. Hoci mala pri podaní dva mečbaly za stavu 6:3, 6:5 a 40:15, napokon prehrala 6:3, 6:7, 4:6 aj vinou šiestich stratených servisov.

Cincinnati bolo pre víťazku Wimbledonu 2022 Rybakinovú jediným prípravným turnajom pred US Open, na ktorom sa nikdy nedostala cez tretie kolo. Tento rok navyše prichádza do New Yorku nerozohraná a bez formy.

Fernandezová má za sebou úspešnú februárovú odvetu z Dauhy, keď piatykrát v kariére zdolala hráčku TOP 5. Naposledy sa jej to podarilo na ceste do finále US Open 2021, keď porazila dokonca tri hráčky elitnej päťky.

Dvadsaťjedenročná Kanaďanka sa o postup do štvrťfinále stretne v prvom vzájomnom zápase s o rok mladšou Dianou Šnajderovou. Ruska tento rok vyhrala už tri turnaje na troch rôznych povrchoch a minulý týždeň si v Toronte zahrala svoje najväčšie semifinále. V zbierke má i olympijské striebro vo štvorhre žien z Paríža.

Sabalenková - Cocciarettaová 6:4, 6:3

Svetová trojka Aryna Sabalenková sa vracia po zranení ramena, ktoré ju stálo Wimbledon, pričom na dvoch turnajoch v rámci US Open Series skončila už na druhej súperke. Na tisícke v Ohiu odštartovala ťaženie výhrou 6:3, 6:4 nad Taliankou Elisabettou Cocciarettovou, vďaka čomu si pripísala 12. úspešný úvod z 13 tohtoročných turnajov.

Bieloruská semifinalistka z rokov 2018, 2022 a 2023 sa v osemfinále stretne s Elinou Svitolinovou (H2H 3:1). Ukrajinka si v druhom kole poradila so španielskou náhradníčkou Jessicou Bouzasovou 6:4, 6:1.