Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nadal nechce mať na Davis Cupe protekciu: Je to hlavne o reprezentácii krajiny

Nadala čaká kariérna rozlúčka.
Nadala čaká kariérna rozlúčka.Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Rafael Nadal (37) tento mesiac oznámil, že Davis Cup bude jeho posledným turnajom v profesionálnej tenisovej kariére. Legendárny Španiel však nechce svoju rozlúčku uprednostňovať pred tímovou súťažou. Podľa vlastných slov je pre neho dôstojná reprezentácia krajiny dôležitejšia ako upriamenie pozornosti na odchod do športového dôchodku.

Nadal si po boku najlepších hráčov sveta zahral štedro dotovanú exhibíciu v Rijáde, aby otestoval svoju formu pred posledným turnajom kariéry. Španiel naposledy nastúpi na profesionálny zápas v rámci Davisovho pohára na konci novembra na domácej pôde v Málage.

"Som súčasťou tímu, pretože to navrhol kapitán. Pokúsim sa pripraviť čo najlepšie, aby som mohol hrať. Budem súťažiť iba keď kapitán usúdi, že mám viac šancí na výhru ako ostatní hráči. Nie preto, že končím kariéru," povedal ohľadom svojej pozície v družstve Španielska, do ktorého ho nominoval bývalý spoluhráč a súčasný kapitán David Ferrer.

"Psychicky budem určite pripravený. Mám ešte mesiac na to sa fyzicky a tenisovo zlepšiť. Dvojhru budem hrať, len keď budem lepšie pripravený ako moji kolegovia. Mojou povinnosťou bude reprezentovať Španielsko. Nie je to predovšetkým moja rozlúčka, prioritou je Davis Cup. Ak nebudem pripravený vyhrať zápas, radšej nechám priestor ostatným," vyjadril sa víťaz 22 Grand Slamov.

Nad tým, čo bude v budúcnosti robiť, sa ešte nezamýšľal, ale určite bude tráviť veľa času so svojou rodinou, predovšetkým dvojročným synom. "Ešte neviem, čo bude, keď sa skončí Davis Cup. Potrebujem dlhší čas na to, aby som sa rozhodol, čo budem robiť ďalej. Bude to veľká zmena v mojom živote. Chcem si užiť posledné zápasy a pripraviť sa čo najlepšie," dodal.

V Málage sa od 19. do 24. novembra predstavia výbery Talianska, Argentíny, USA, Austrálie, Nemecka, Kanady, Holandska a domáceho Španielska.