Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nadal s Alcarazom opäť spolu? Legenda nechýba v nominácii Španielska na Davis Cup

Zdá sa, že Nadal vytvorí po olympiáde v Paríži deblový pár s Alcarazom aj na finálovom turnaji Davis Cupu.
Zdá sa, že Nadal vytvorí po olympiáde v Paríži deblový pár s Alcarazom aj na finálovom turnaji Davis Cupu.CARL DE SOUZA / AFP
Bývalá svetová jednotka Rafael Nadal doplnil tím Španielska pre finálový turnaj Davisovho pohára, ktorý bude v novembri hostiť Málaga. Tridsaťosemročná tenisová legenda sa v nominácii pripojila ku Carlosovi Alcarazovi (21), Robertovi Bautistovi (36), Pablovi Carrenovi (33) a Marcelovi Granollersovi (38).

Fanúšikovia môžu dúfať, že držiteľ 22 grandslamových titulov vo dvojhre obnoví deblovú spoluprácu s Alcarazom, s ktorým sa dostal do štvrťfinále olympijského turnaja. Práve v Paríži sa Nadal naposledy objavil na kurte, následne pre zdravotné problémy odstúpil z US Open a vynechal aj exhibičný Laver Cup.

Španielsko sa vo štvrťfinále Davisovho pohára stretne s Holandskom. Ďalšie dvojice tvoria obhajcovia titulu Taliansko a Argentína, USA a Austrália a Nemecko s Kanadou. Turnaj sa hrá od 19. do 24. novembra.

Taliansko povedie rovnako ako pri minuloročnom triumfe svetová jednotka Jannik Sinner a chýbať nebude ani bronzový olympijský medailista Lorenzo Musetti. Američania majú na súpiske okrem iných finalistu US Open Taylora Fritza či deblových špecialistov Austina Krajiceka a Rajeeva Rama.