Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Taliani v Davis Cupe bez svetovej jednotky, doma im nepomôže ani Musetti

Sinner sa na domácej pôde neukáže.
Sinner sa na domácej pôde neukáže.TASR / AP Photo / Adam Hunger
Talian Jannik Sinner (23) nebude súčasťou zostavy svojho národného tímu v budúcotýždňovej skupinovej fáze Davis Cupu. Svetovú jednotku čaká v nedeľu finále grandslamového US Open proti domácemu Taylorovi Fritzovi (26).

Neúčasť Sinnera na turnaji v Bologni, ktorý sa začne v stredu, oznámil kapitán Filippo Volandri. "Rozhodli sme sa uvoľniť ho a umožniť mu úplnú regeneráciu," vysvetlil.

Pred podujatím vo Flushing Meadows si prvý hráč rebríčka ATP prešiel náročným obdobím, keď mu hrozil dopingový dištanc za opakovaný pozitívny test na anabolický steroid. Medzinárodná agentúra pre tenisovú integritu (ITIA) nakoniec akceptovala jeho vysvetlenie, že sa clostebol dostal do jeho tela prostredníctvom masážneho spreja.

Sinner zdolal v piatok v semifinále US Open Brita Jacka Drapera a čaká ho súboj o druhý grandslamový titul v kariére i v tomto roku. Taliansko je v pozícii úradujúceho šampióna Davis Cupu. V skupinovej fáze nehral jeho klenot ani vlani, no na finálovom podujatí pomohol k titulu a o niekoľko mesiacov neskôr vyhral v Austrálii svoj premiérový Grand Slam.

Sinner je prvým talianskym finalistom US Open, Fritz premiérovo v boji o titul z Grand Slamu

Tím Talianska neposilní ani bronzový medailista z OH 2024 Lorenzo Musetti a o postup do finále sa tak pobijú Matteo Berrettini, Matteo Arnaldi, Flavio Cobolli, Andrea Vavassori a Simone Bolelli. V Bologni si zmerajú sily s Brazíliou, Belgickom a Holandskom.

Ďalšie skupiny Davis Cupu budú vo Valencii, Manchestri a čínskom Ču-chaji, kde sa predstavia aj Slováci. Najlepší dvaja účastníci z každej skupiny postúpia na finálový turnaj, ktorý je na programe v novembri v Málage.