Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvý trojnásobný šampión v Eastbourne. Fritz vo finále nedal šancu Purcellovi

Fritz si z Eastbourne odnesie už tretiu trofej.
Fritz si z Eastbourne odnesie už tretiu trofej.AFP
Taylor Fritz (26) na poslednej wimbledonskej generálke v Eastbourne potvrdil úlohu nasadenej jednotky a najväčšieho favorita. Američan vo finále nečelil ani jednému brejkbalu, kvalifikanta Maxa Purcella (26) zdolal 6:4, 6:3 a stal sa prvým trojnásobným šampiónom tohto podujatia. V novom vydaní rebríčka sa vráti na pozíciu americkej jednotky.

Fritz - Purcell 6:4, 6:3

Fritz začal prípravu na slávny Wimbledon pred týždňom v londýnskom Queen's Clube a vypadol vo štvrťfinále s Austrálčanom Jordanom Thompsonom. V Eastbourne si však napravil chuť, keď zdolal dvoch austrálskych súperov a svoj piaty štart na tomto mieste premenil na tretí triumf.

Tohtoročné podujatie ovládol bez straty jediného setu, hoci päťkrát musel ísť do tajbrejku. Vo finále proti Purcellovi nepripustil žiadne komplikácie. Austrálčanovi neponúkol ani jednu brejkovú príležitosť, na servise stratil len 10 fiftínov a trafil osem es.

Fritz absolvoval svoje 14. finále v kariére na najvyššom okruhu a získal ôsmy titul. Tretíkrát sa raduje na trávnatých dvorcoch a opäť v Eastbourne (2019 a 2022), kde sa stal prvým trojnásobným šampiónom. Prekonal tak Feliciana Lópeza, ktorý sa na tomto mieste radoval v rokoch 2013 a 2014.

Pred začiatkom sezóny 2022 mal finálovú bilanciu 1:5. Odvtedy však vyhral sedem z ôsmich zápasov o titul. Tento rok si zahral vo finále tretíkrát, vo februári ovládol domáce podujatie v Delray Beach a v apríli neuspel na antuke v Mníchove. Práve antuková trofej mu chýba v kompletnej zbierke zo všetkých povrchov. V novom vydaní rebríčka po týždni nahradí na poste americkej jednotky Tommyho Paula.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Purcell odohral svoj zatiaľ najlepší turnaj v kariére. Aj druhé semifinále na najvyššej tour zaknihoval v Eastbourne a tentoraz do prvého finále na tejto úrovni prešiel z kvalifikácie. V rebríčku ho čaká príjemný skok o 26 miest, bývalý 40. muž poradia bude na 68. pozícii.