Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz je štvrtýkrát v rade v 3. kole French Open. Bez problémov išli ďalej Rubľov i Sinner

Aktualizované
Alcaraz zvládol štvorsetovú bitku v druhom kole.
Alcaraz zvládol štvorsetovú bitku v druhom kole.Profimedia
Španiel Carlos Alcaraz (21) potreboval na postup do tretieho kola štyri sety. V prvom zápase proti kvalifikantovi Jesperovi de Jongovi (23) zvíťazil po tesnom boji 6:3, 6:4, 2:6, 6:2 a pokračuje v snahe obhájiť minuloročné semifinále. Do tretieho kola postúpili aj ďalší favoriti Andrej Rubľov (26) a Jannik Sinner (22).

Alcaraz - de Jong 6:3, 6:4, 2:6, 6:2

Carlos Alcaraz je aj tento rok jedným z najväčších favoritov French Open napriek tomu, že nevyhral ani jeden antukový turnaj a v posledných týždňoch ho limitovalo zranenie pravej ruky, pre ktoré musel odstúpiť z turnaja Masters 1000 v Ríme.

Španiel, ktorý obhajuje minuloročné semifinále, začal tohtoročnú cestu jasným víťazstvom nad Američanom J. J. Wolfom a zdolal aj holandského kvalifikanta Jespera de Jonga.

Alcaraz hneď na úvod stratil svoje podanie, rovnako ako v prvom kole. Následne však vyhral šesť zo siedmich gemov a získal prvý set. Vo veľmi vyrovnanom druhom sete prežil Španiel kritický moment pri vlastnom podaní za stavu 4:4 a 30:40. Set rozhodol v desiatom geme a vďaka kreatívnej hre sa ujal vedenia 2:0.

Ani v treťom sete to dvojnásobný grandslamový šampión nemal s holandským súperom ľahké. De Jong začal viac riskovať, dvakrát zobral svetovej trojke servis a poslal zápas do štvrtej sady. V nej si ani jeden z hráčov neudržal podanie až do stavu 2:2. Alcaraz však potvrdil, že je skúsenejší víťazstvom v posledných piatich gemoch a zároveň postupom do tretieho kola štvrtý rok po sebe.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

"Ako som už mnohokrát povedal, na týchto turnajoch vás môže dostať do problémov každý hráč. Musíte sa sústrediť na každý zápas, každý bod a každé kolo. Nezáleží na tom, či ste na čele rebríčka a hráte s niekým mimo prvej stovky. Ak chcete postúpiť, musíte hrať čo najlepšie. S úrovňou, ktorú ukázal, to môže dotiahnuť ďaleko. Som si istý, že sa dostane do TOP 100," pochválil Alcaraz svojho súpera.

Španiel si pripísal dvadsiate tohtoročné víťazstvo a svoju grandslamovú bilanciu vylepšil na 47:10.

Rubľov - Martínez 6:3, 6:4, 6:3

Svetová šestka Andrej Rubľov zvládol na Roland Garros aj druhý súboj. Rus, ktorý začiatkom mája vyhral Masters v Madride, pod zatiahnutou strechou dvorca Suzanne-Lenglenovej vyradil španielskeho antukára Pedra Martíneza pomerom 6:3, 6:4, 6:3. 

"Poznáme sa od juniorských čias, dobre o sebe vieme. Hrá veľmi dobre aj štvorhru. Vedel som, že ma čaká veľmi ťažký zápas, a preto som rád, že som ho zvládol v troch setoch," pochvaľoval si Rubľov, ktorý zaznamenal 56 winnerov a urobil len 25 nevynútených chýb.

"Tento kurt je dosť rýchly, takže je dobré súpera rozpohybovať. Vyzerá to ako solídna taktika, ale na druhej strane je to aj nebezpečné vzhľadom na chyby. Je to o tom, kto prvý prevezme iniciatívu vo výmene," dodal 26-ročný Rus, ktorý postupom do 3. kola vyrovnal vlaňajší výsledok.

Štvrťfinalista ročníkov 2020 a 2022 sa tento rok stretne buď s Talianom Matteom Arnaldim, alebo s domácim Alexandrom Müllerom. Ich duel bol počas prvého setu prerušený pre dážď a pokračovať bude vo štvrtok.

Gasquet - Sinner 4:6, 2:6, 4:6

Bez straty setu pokračuje svetová dvojka Jannik Sinner. Víťaz januárového Australian Open porazil v 2. kole necelú polhodinu pred polnocou miestneho veterána Richarda Gasqueta hladko 6:4, 6:2, 6:4 a vyhral aj tretí vzájomný duel.

"Atmosféra bola skvelá. Viem, že ste chceli výhru Richarda... Panovala tu však férová atmosféra, ďakujem za podporu. Richard urobil pre tenis veľmi veľa a dúfam, že sa mu bude dariť aj vo zvyšku sezóny," uviedol Sinner v pozápasovom rozhovore na kurte.

"Cítil som sa lepšie ako v prvom kole, ale viem, že ešte môžem pár vecí zlepšiť. Je to pre mňa špeciálny turnaj, tak snáď dokážem naďalej predvádzať skvelý tenis," dodal taliansky mladík, ktorý má po turnaji šancu stať sa svetovou jednotkou. Istotu získa postupom do finále, prípadne ak sa do duelu o titul nedostane Srb Novak Djokovič.

Dvadsaťdvaročný Sinner, ktorého parížskym maximom je štvrťfinále z roku 2020, sa v osemfinále stretne s Pavlom Kotovom (H2H 1:0), ktorého zdolal pred niekoľkými týždňami v Madride.

Dvadsaťpäťročný Rus v Paríži vyradil šampióna z roku 2015 Stana Wawrinku po predošlej päťsetovej bitke s Britom Cameronom Norriem a vôbec prvom víťazstve na Roland Garros. Tridsaťdeväťročného Švajčiara porazil polhodinu po polnoci a po tri hodiny a 41 minút trvajúcej bitke 7:6, 6:4, 1:6, 7:6, pričom prvýkrát postúpil do tretieho kola grandslamového turnaja.