Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič je po operácii. Wimbledonu sa zrejme vzdá, na olympiádu by mal byť pripravený

Djokovič v starostlivosti fyzioterapeuta.
Djokovič v starostlivosti fyzioterapeuta.Profimedia
Novak Djokovič (37) sa podľa francúzskeho športového denníka L'Équipe podrobil v Paríži operácii len dva dni po zranení pravého kolena. Minimálna doba rekonvalescencie pri tomto type úrazu mediálneho menisku je tri až štyri týždne a srbský tenista pravdepodobne nebude pripravený na Wimbledon. Nemal by však vynechať svoj vrchol sezóny v podobe olympijského turnaja a boja o premiérové zlato.

Pravé koleno ho údajne trápilo už niekoľko týždňov. A keď sa v pondelok v druhom sete osemfinále French Open druhýkrát pošmykol a pocítil ostrú bolesť, vedel, že je zle. Novak Djokovič napokon po päťsetovej bitke zdolal Taliana Lorenza Musettiho vďaka liekom proti bolesti, ale utorňajšie vyšetrenie odhalilo natrhnutý meniskus a z antukového grandslamu pred rekordným 59. štvrťfinále na majoroch odstúpil.

Už v stredu ráno sa podľa L'Équipe podrobil operácii na parížskej klinike. Za rýchlym rozhodnutím hráča, ktorý sa snaží takýmto zákrokom vyhýbať, je s najväčšou pravdepodobnosťou extrémna motivácia byť stopercentne pripravený na olympijský turnaj.

Rekonvalescencia po takejto operácii zvyčajne trvá niekoľko týždňov. Je teda pravdepodobné, že Djokovič prvýkrát vynechá štart Wimbledonu (od 1. júla), kde pravidelne hrával od roku 2005 a v All England Clube získal sedem zo svojich 24 grandslamových titulov.

Súčasná situácia naznačuje realitu, že tento rok vôbec neabsolvuje trávnatú časť sezóny a svoj návrat na dvorce podriadi príprave na antuke. Areál Roland Garros bude od 27. júla hostiť olympijský turnaj a Djokovič, ktorý v pondelok príde o post svetovej jednotky, sa netají túžbou získať svoju prvú zlatú medailu. Doteraz získal len bronz v Pekingu 2008.

Výsledky mužskej dvojhry na French Open