Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič má trhlinu v menisku. Srb sa odhlásil z French Open a príde o post jednotky

Aktualizované
Djokovič 25. grandslamový titul do zbierky na French Open nepridá.
Djokovič 25. grandslamový titul do zbierky na French Open nepridá.AFP
Novak Djokovič (37) vlaňajší titul na grandslamovom French Open neobháji. Srbský tenista si v pondelkovom osemfinálovom súboji s Franciscom Cerúndolom (25) zranil pravé koleno, pričom na pozápasovej tlačovej konferencii nevedel povedať, či do štvrťfinále zasiahne. Oficiálna stránka podujatia v utorok potvrdila predčasný koniec svetovej jednotky a jej odhlásenie sa z turnaja. Ďalšie vyšetrenia totiž odhalili trhlinu v menisku.

Djokovič tak vo francúzskej metropole nezabojuje o 25. grandslamový titul do zbierky. Priamu miestenku do semifinále získal Nór Casper Ruud, ktorý bude o finále bojovať proti lepšiemu z dvojice Alexander Zverev - Alex de Minaur.

Zároveň to znamená, že Srb príde aj o pozíciu číslo jeden v rebríčku, kde ho nahradí Talian Jannik Sinner. V prípade, že Carlos Alcaraz získa titul, môže sa prepadnúť až na tretiu pozíciu. Horšie však je, že pre trhlinu v menisku môže vynechať nasledujúce mesiace, počas ktorých mal v pláne Wimbledon, útok na prvé olympijské zlato a tiež obhajobu na US Open.

"V jednom momente som nevedel, či mám pokračovať, alebo nie, vzhľadom na to, čo sa deje. Dostal som lieky a potom, po skončení tretieho setu, som požiadal o ďalšie," uviedol Djokovič na tlačovej konferencii po postupe cez Cerúndola.

"Bola to maximálna dávka, ktorá zabrala po 30 až 45 minútach, čo bolo približne na konci štvrtého setu, keď sa mi stav začal naozaj zlepšovať. Začal som cítiť menšie obmedzenia v pohybe. Celý piaty set bol takmer bez bolesti, čo je skvelé. Nikdy však neviete, čo bude zajtra," pokračoval rodák z Belehradu, ktorý nakoniec do štvrťfinále nezasiahne.

Djokovič pritom poznamenal, že jeho realizačný tím sa rozprával s vedením turnaja o tom, prečo boli jeho žiadosti o častejšie zametanie kurtov zamietnuté.

"Zranil som sa, ale prežil som to. Zápas som vyhral. Skvelé. Budem však môcť hrať aj nabudúce? To neviem. Neviem, aká je vážnosť zranenia. Dalo by sa však tomuto zraneniu predísť? Možno, ak by sa počas setu len trochu častejšie dbalo na kurt," uzavrel Djokovič.