Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič vstúpil víťazne aj do 20. French Open. Postúpil i dvojnásobný finalista Ruud

Djokovič zvládol zápas prvého kola v troch vyrovnaných setoch.
Djokovič zvládol zápas prvého kola v troch vyrovnaných setoch.Profimedia
Obhajca titulu Novak Djokovič (37) vykročil za ziskom 25. grandslamu vydretým trojsetovým víťazstvom nad domácim držiteľom divokej karty Pierrom-Huguesom Herbertom (33), ktorého zdolal 6:4, 7:6, 6:4 a ovládol tak i druhý vzájomný súboj v Paríži. Casper Ruud (25) začal cestu za tretím finále na French Open za sebou víťazstvom 6:3, 6:4, 6:3 nad brazílskym kvalifikantom Felipem Meligenim (26).

Djokovič - Herbert 6:4, 7:6, 6:4

Novak Djokovič prišiel na tohtoročné French Open bez jediného titulu či postupu do finále. Naposledy sa Srb objavil na turnaji v Ženeve, kde netradične štartoval týždeň pred začiatkom parížskeho grandslamu. Na švajčiarskej generálke skončil v semifinále proti Tomášovi Macháčovi, s ktorým prehral v troch setoch.

Majiteľ 24 grandslamových trofejí však presne vie, ako sa na turnajoch veľkej štvorky hrá, a v stretnutiach na tri víťazné sety dokáže predviesť svoj najlepší tenis.

Obhajca titulu začal víťazstvom v prvom kole nad domácim držiteľom divokej karty Pierrom-Huguesom Herbertom, s ktorým odohral aj druhý vzájomný zápas v Paríži. Ten predchádzajúci vyhral v dvoch setoch na halovom Masters 2013, pričom na antukovom grandslame opäť nestratil s francúzskym súperom ani set. Tentoraz sa však na kurte Philippa Chatriera poriadne zapotil.

Djokovič odobral Francúzovi podanie v treťom geme a náskok brejku si udržal až do konca setu. Druhý set ponúkol viac ako hodinu trvajúcu drámu, ktorá vyvrcholila v tajbrejku. Srb vyhral skrátenú hru 7:3 a ujal sa vedenia 2:0.

V treťom sete si obaja tenisti bez problémov držali podanie až do desiateho gemu. Keď sa Djokovič ocitol dve loptičky od víťazstva, pri dobiehaní kraťasu k sieti zle spadol, ale po tom, čo sa očistil od antuky, okamžite pokračoval. Po dve a pol hodinách boja získal prvý mečbal, ktorý využil po siedmej dvojchybe súpera.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Djokovič tak aj pri svojom 20. štarte na Roland Garros zvládol úvodný súboj. O postup do tretieho kola sa stretne so Španielom Robertom Carballésom.

Meligeni Alves - Ruud 3:6, 4:6, 3:6

Casper Ruud sa rozhodol uprednostniť súťažné duely pred tréningom a posledný týždeň pred parížskym grandslamom odohral turnaj v Ženeve. Vo všetkých štyroch zápasoch bol favoritom a dokráčal si pre 12. titul. Na antuke sa radoval druhýkrát v tomto roku, v apríli získal svoj najväčší titul na turnaji ATP 500 v Barcelone. Finalista posledných dvoch ročníkov French Open ukázal, že je jedným z favoritov aj tohtoročného grandslamu.

Nór, ktorý zažíva najlepší štart do sezóny, sa aj pri siedmom štarte v hlavnej súťaži turnaja prebojoval cez prvé kolo. V stretnutí, ktoré sa pre dážď uskutočnilo pod zatiahnutou strechou dvorca Philippa Chatriera, vyradil Brazílčana Felipeho Meligeniho. Ten v Paríži prešiel tento rok prvýkrát trojsetovou kvalifikáciou.

Ruud bol v prvých dvoch setoch suverénny na podaní, stratil iba 10 bodov. Od stavu 3:3 získal päť gemov v rade a dva brejkbaly mu stačili na to, aby sa ujal vedenia 2:0 na sety. Podobný priebeh mal aj tretí set, v ktorom svetová sedmička dvakrát uchmatla súperovo podanie a duel ukončila po hodine a 55 minútach hry.

"Myslím si, že to je pre mňa dobrá antuková sezóna. Madrid a Rím mohli dopadnúť o niečo lepšie, nebolo to to, v čo som dúfal. Ostatné turnaje však boli dobré. Pre mňa a pre všetkých hráčov je French Open každoročne jedným z najväčších turnajov. Je to jeden z mojich vrcholov sezóny, vždy sa naň teším. Posledné dva roky mi tu v Paríži dali veľa. Dúfam, že tento rok bude ďalší dobrý rok," uviedol Ruud v pozápasovom rozhovore.

Rune - Evans 6:4, 6:4, 6:4

Pri prvých dvoch štartoch na French Open sa Holger Rune dostal zakaždým do štvrťfinále, v oboch prípadoch prehral s neskorším finalistom Casperom Ruudom v štyroch setoch. Tento rok začal ako trinásty nasadený víťazstvom nad Danielom Evansom. Skúseného Brita v ich prvom vzájomnom stretnutí zdolal 6:4, 6:4, 6:4. V druhom kole sa bývalá svetová štvorka stretne s Talianom Flaviom Cobollim.

Dán neprežíva ideálnu sezónu, o čom svedčí jeho vypadnutie z TOP 10 a fakt, že na titul čaká už viac ako rok. Najlepší výsledok dosiahol v januári v Brisbane, kde prehral vo finále. Na antuke si zahral len jedno semifinále v Mníchove, no utrpel v ňom debakel s Janom Lennardom Struffom a neobhájil vlaňajší triumf. Z prípravných turnajov Masters 1000 v Madride a Ríme odchádzal zhodne s bilanciou jedna výhra a jedna prehra.