Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvakrát si pýtal lieky. Djokovič priznal zranenie kolena, jeho pokračovanie je neisté

Djokovič si v pondelok siahol na dno svojich síl.
Djokovič si v pondelok siahol na dno svojich síl. Reuters
Novak Djokovič (37) vyvolal obavy o zranené koleno pri obhajobe titulu na French Open. Najvyššie nasadený hráč povedal, že v polovici pondelkového päťsetového víťazstva nad Argentínčanom Franciscom Cerúndolom (25) chvíľu zvažoval i odstúpenie.

Djokovič - Cerúndolo 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3

Djokovič si po maratónskom treťom kole proti Lorenzovi Musettimu musel po druhýkrát za sebou siahnuť na dno svojich síl a počas víťazstva nad Cerúndolom, ktoré ho po štyroch hodinách a 39 minútach poslalo do štvrťfinále, potreboval lieky.

Srb priznal, že už niekoľko týždňov mal nepríjemné pocity v pravom kolene a problém sa zhoršil hneď, ako sa pošmykol počas tretieho gemu druhého setu.

"V jednom momente som nevedel, či mám pokračovať, alebo nie, vzhľadom na to, čo sa deje. Dostal som lieky a potom, po skončení tretieho setu, som požiadal o ďalšie," uviedol Djokovič.

"Bola to maximálna dávka, ktorá zabrala po 30 až 45 minútach, čo bolo približne na konci štvrtého setu, keď sa mi stav začal naozaj zlepšovať. Začal som cítiť menšie obmedzenia v pohybe. Celý piaty set bol takmer bez bolesti, čo je skvelé," pokračoval rodák z Belehradu.

Djokovič prekonal ďalší Federerov rekord. Po neskutočnom obrate je vo štvrťfinále French Open

"Účinok liekov však nebude trvať príliš dlho. V utorok urobíme ďalšie vyšetrenia, testy a kontroly. Zopár sme už s lekárom urobili. Niektoré priniesli pozitívne správy, ale aj obavy, uvidíme v utorok."

"Momentálne vám o tom nemôžem povedať viac. Som rád, že som mohol hrať piaty set... Hrať ho bez toho, aby som cítil bolesť, ktorú som cítil dva a pol setu. Nikdy však neviete, čo bude zajtra," vysvetľovala svetová jednotka.

Djokovič, ktorý v závere súboja aj spadol, povedal, že suchšie podmienky po týždni dažďa ovplyvnili antuku.

"Zranenie kolena sa stalo práve preto, že som sa veľa šmýkal a šmýkal. Na antuke sa každý šmýka, ale ja som sa šmýkal až príliš často. To je dosť nezvyčajné. Robím to preto, lebo mám agresívny druh pohybu, dynamickú zmenu smerov."

"Je to pre mňa normálne. Na antuke som sa pošmykol a spadol už mnohokrát v živote, rovnako aj na tráve, ale v pondelok to bolo až príliš veľakrát."

POHĽAD: Zahoďte dáždniky, vychádza slnko. French Open sa stáva akciou dvoch rôznych turnajov

Djokovič poznamenal, že jeho realizačný tím sa rozprával s vedením turnaja o tom, prečo boli jeho žiadosti o častejšie zametanie kurtov zamietnuté. V stredu by ho mal vo štvrťfinále čakať siedmy nasadený Casper Ruud v repríze minuloročného finále.

"Zranil som sa, ale prežil som to. Zápas som vyhral. Skvelé. Budem však môcť hrať aj nabudúce? To neviem. Neviem, aká je vážnosť zranenia. Dalo by sa však tomuto zraneniu predísť? Možno, ak by sa počas setu len trochu častejšie dbalo na kurt," uzavrel Djokovič.