Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

French Open bojuje s nevychovanými fanúšikmi: V hľadisku si už alkoholický nápoj nedajú

Fanúšikovia sa na tohtoročnom French Open nevedia správať. Poukázalo na to viacero tenistov.
Fanúšikovia sa na tohtoročnom French Open nevedia správať. Poukázalo na to viacero tenistov.AFP
Na tenisovom Roland Garros platí od štvrtka zákaz popíjania alkoholických nápojov v hľadisku. Usporiadatelia parížskeho grandslamového turnaja zaviedli obmedzenia v snahe umravniť fanúšikov. Na ich správanie sa sťažoval napríklad belgický tenista David Goffin (33). Počas zápasu s domácim Giovannim Mpetshim Perricardom (20) na neho vypľul niektorý z divákov žuvačku. O novom nariadení informovala riaditeľka turnaja Amélie Mauresmová.

Problém s nedisciplinovanými divákmi mala aj svetová jednotka Iga Swiateková z Poľska. Obhajkyňa titulu v stredajšom dueli s Japonkou Naomi Osakovou opakovane žiadala fanúšikov, aby počas výmen nekričali.

"Samozrejme, teší nás, že ľudia s nadšením sledujú tenis, že sú vtiahnutí do priebehu duelov a dávajú najavo svoje pocity a emócie. Sú však určité veci, ktoré majú svoje hranice. Bolo potrebné zaviesť opatrenia," zdôraznila Mauresmová, bývalá elitná tenistka.

"Doteraz bol alkohol na tribúnach povolený - s tým je koniec," doplnila. Alkoholické nápoje však budú v areáli k dispozícii aj naďalej.

Okrem toho boli rozhodcovia inštruovaní, aby od fanúšikov dôsledne vyžadovali "rešpektovanie hráčov a hry". Posilnia sa aj bezpečnostné opatrenia. "Nebudeme tolerovať porušovanie pravidiel," dodala Mauresmová.

Goffin sa posťažoval na atmosféru v Paríži: O chvíľu tu budú dymovnice, hooligans a bitky