Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Goffin sa posťažoval na atmosféru v Paríži: O chvíľu tu budú dymovnice, hooligans a bitky

Goffin sa po zápase rozohnil na domácich fanúšikov.
Goffin sa po zápase rozohnil na domácich fanúšikov.AFP
Belgický tenista David Goffin (33) naplno zažil nepriateľskú atmosféru francúzskeho publika povzbudzujúceho domáceho hráča v prvom kole Roland Garros a domnieva sa, že niektorí diváci už prekračujú hranice. Po maratónskom víťazstve nad Giovannim Mpetshi Perricardom (20) sa sťažoval, že jeden z fanúšikov na neho dokonca pľul a vyzval organizátorov, aby sa týmto problémom vážne zaoberali.

Goffin - Mpetshi Perricard 4:6, 6:4, 6:3, 6:7, 6:3

"Zašlo to príliš ďaleko, je to totálna neúcta. Stáva sa z toho futbal, čoskoro tu budú dymovnice, hooligans a bitky na tribúnach. Začína to byť smiešne. Niektorí ľudia sú tam len preto, aby robili problémy a nie pre atmosféru," povedal Goffin v rozhovore pre belgické médiá.

Goffin zdolal 20-ročného mladíka štartujúceho na divokú kartu v piatich setoch a hoci sa počas zápasu nepúšťal do žiadnych potýčok s divákmi, pri odchode z kurtu si neodpustil malú provokáciu a na bučanie reagoval priložením dlane k uchu. "Keď vás tri a pol hodiny urážajú, tak ich musíte trochu nahnvevať," nadviazal.

Počas duelu sa snažil sústrediť len na hru. "Niekto na mňa vypľul žuvačku. Súboj sa však začal komplikovať, tak som chcel zostať pokojný. Keby som sa rozčuľoval, naštval by som len sám seba," zdôraznil a dodal, že na správanie publika sa v šatniach sťažovalo veľa hráčov i rozhodcov.

"Povedal by som, že sa to stáva len vo Francúzsku. Na Wimbledone to, samozrejme, nie je. Dokonca ani na Australian Open nie. Aj na US Open je proti tomu celkom ticho. Tu je však naozaj nezdravá atmosféra," skonštatoval.

Organizátori parížskeho grandslamu reagovali vyhlásením, že zabezpečia, aby fanúšikovia dodržiavali pravidlá a rešpektovali hráčov.

"Diváci sú mimoriadne vášniví, najmä na menších kurtoch. Samozrejme musia plne rešpektovať hráčov, aj keď povzbudzujú. Je síce prirodzené, že prejavujú svoje nadšenie a povzbudzujú svojich favoritov, ale v žiadnom prípade to nesmie byť v rozpore s tenisovými hodnotami a rešpektom voči hráčom," uviedli organizátori.