Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hľadá sa ten malý fanúšik. Výzva De Minaura zabrala, Paul mu pomohol vyhrať už dva zápasy

Alex De Minaur a jeho nový fanúšik Paul.
Alex De Minaur a jeho nový fanúšik Paul.Instagram / @paul_plln
Alex De Minaur (25) našiel v Paríži svojho najväčšieho fanúšika. Po dueli tretieho kola hľadal na sociálnych sieťach malého chlapca, ktorý ho podporoval celý zápas. Austrálčan nakoniec oddaného priaznivca našiel a priviedol ho aj na ďalšie stretnutie proti Daniilovi Medvedevovi (28). Možno aj vďaka podpore nadšeného mladíka znova uspel.

Alex De Minaur sa v ďalšom kole stretne so svetovou štvorkou Alexandrom Zverevom a určite bude potrebovať šťastie, ktoré mu prináša malý Paul.

"Ten chlapec tam bol od prvej do poslednej loptičky aj s tou päťhodinovou prestávkou, keď sa pre dažď nehralo. Po každom bode, ktorý som vyhral, ​​na mňa kričal. Díval som sa mu do očí, jednoducho mi dodal energiu, život... Bol som šťastný, že môžem vyhrať spoločne s ním," rozprával dojato austrálsky tenista po súboji tretieho kola, keď zdolal Jana-Lennarda Struffa.

Keď sa vrátil z tlačovej konferencie, dal na svoje sociálne siete príspevok, pomocou ktorého chcel svojho verného fanúšika nájsť. Podarilo sa. Paul sa prihlásil a stal sa VIP hosťom.

"Bolo skvelé, že tam zase bol. Počul som ho fandiť po každom bode. Určite ho vezmem aj na svoj tréning a potom aj na ďalší zápas. Dokázal zázrak. Možno ho budem musieť brať na turné každý týždeň," smial sa po víťaznom zápase s Medvedevom.

De Minaur sa stal len tretím Austrálčanom za posledných 40 rokov, ktorý sa dostal do štvrťfinále French Open, a vôbec prvým po Lleytonovi Hewittovi, tomu sa to podarilo v roku 2004.

De Minaura teraz čaká výzva v podobe 10 zápasov neporazeného Zvereva. Podpora z publika sa mu tak určite bude hodiť. Proti bývalej svetovej dvojke bude outsiderom. O 15 centimetrov vyšší Nemec vedie vo vzájomnej bilancii 7:2, posledné dva strety sa rozhodovali až v treťom dejstve.

Austrálčanovo sebavedomie môže navýšiť fakt, že sa vďaka tohtoročnému Roland Garros vôbec prvýkrát v kariére dostane do spoločnosti TOP 10.