Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jamrichová a Pohánková odštartovali juniorské French Open víťazne. Mihalíková vo štvorhre končí

V Paríži sa už predstaví aj Jamrichová.
V Paríži sa už predstaví aj Jamrichová.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 2. júna?

23:25 - Jannik Sinner prvýkrát na tohtoročnom French Open prehral set. V osemfinále proti domácemu Corentinovi Moutetovi prehrával 3:6 a 0:1, ale od tohto momentu prepol na vyšší level, neponúkol už žiaden brejkbal a zvíťazil 2:6, 6:3, 6:2, 6:1. O svoje prvé semifinále na parížskej antuke si 22-ročný Talian zahrá proti Bulharovi Grigorovi Dimitrovovi.

22:32 - Norbert Gombos, Tomáš Lánik ani Miloš Karol nezabojujú o postup do hlavnej súťaže dvojhry na challengeri 100 v Prostějove. Gombos nestačil v úvodnom eliminačnom kole na jedenásteho nasadeného Švajčiara Jeroma Kyma a podľahol mu 3:6, 5:7 za 89 minút. Držiteľ voľnej karty Lánik prehral s dvanástkou kvalifikačného pavúka Constantinom Bittounom Kouzmineom z Francúzska 4:6, 3:6 a náhradník Karol s nasadenou päťkou Mohamedom Safwatom z Egypta 2:6, 4:6.

21:27 - Medzi elitnú osmičku v Paríži sa prebojoval aj desiaty nasadený Bulhar Grigor Dimitrov po triumfe 7:6 (5), 6:4, 7:6 (3) nad osmičkou pavúka Poliakom Hubertom Hurkaczom.

20:52 - Mia Pohánková postúpila do druhého kola dvojhry junioriek na French Open. Úspešná kvalifikantka, ktorá dvomi eliminačnými kolami prešla bez straty setu, zvíťazila v úvodnom zápase hlavnej súťaže nad domácou Francúzkou Alice Soulieovou 6:3, 6:4 za 80 minút. Pätnásťročná zverenka trénera Róberta Gašparetza vyzve v druhom kole piatu nasadenú Britku Hannah Klugmanovú.

18:28 - Renáta Jamrichová zvládla vstup do juniorského podujatia French Open. S Bulharkou Konstantinovovou síce prvý set prehrala 3:6, následne dva však zvládla po výsledkoch 6:2 a 6:1 a po 97 minútach sa tešila z postupu do ďalšej fázy. V nej ju čaká česká súperka Lucie Urbanová.

18:08 - Ons Džabúrová ukončila účinkovanie Clary Tausonovej na French Open a obhájila svoju minuloročnú štvrťfinálovú účasť. Súperku prekonala dvakrát 6:4. Trojnásobná grandslamová finalistka sa o svoje prvé semifinále na tomto podujatí pobije s Coco Gauffovou.

16:42 - Súperom Tsitsipasa vo štvrťfinále antukového Grand Slamu bude tretí nasadený Španiel Carlos Alcaraz, ktorý si poradil s Kanaďanom Felixom-Augerom Aliassimeom 6:3, 6:3, 6:1.

16:38 - Tereza Mihalíková spolu s Lindou Noskovou neuspeli v 2. kole štvorhry na French Open. Česko-nemeckej dvojici Barbora Krejčíková, Laura Siegemundová podľahli 6:3, 2:6, 2:6.

16:15 - Grécky tenista Stefanos Tsitsipas postúpil do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji French Open. Parížsky finalista z roku 2021 zdolal v osemfinále v pozícii nasadenej deviatky Taliana Mattea Arnaldiho  v pomere 3:6, 7:6 (4), 6:3, 6:2. Viac v článku.

13:14Coco Gauffová si už štvrtý rok po sebe zahrá štvrťfinále French Open. Finalistka predvlaňajšieho ročníka zmietla 6:1, 6:2 debutantku v osemfinále Grand Slamov Elisabettu Cocciarettovú, na postup potrebovala len hodinu hry. O semifinále sa úradujúca šampiónka US Open pobije s Clarou Tausonovou alebo Ons Džabúrovou.

12:45 - Ďalšou súperkou svetovej jednotky na parížskej antuke bude vlaňajšia wimbledonská šampiónka Markéta Vondroušová, nasadená päťka vyradila Srbku Olgu Danilovičovú 6:4, 6:2.

11:57 - Poľská tenistka Iga Swiateková sa suverénnym spôsobom prebojovala do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji French Open. Najvyššie nasadená obhajkyňa titulu v osemfinále deklasovala Rusku Anastasiu Potapovovú za 40 minút 6:0, 6:0. Jej ďalšou súperkou na parížskej antuke bude víťazka duelu medzu piatou nasadenou Češkou Markétou Vondroušovou a Srbkou Olgou Danilovičovou. Viac v článku.

11:30 - Miloš Karol získal titul vo štvorhre na turnaji ITF WTT M15 v maďarskom meste Gyula. Po boku Nemca Tima Rühla zdolali vo finále v pozícii najvyššie nasadeného páru českú dvojicu Filip Apltauer, Matyáš Černý 6:0, 7:6(2) za 64 minút. Pre dvadsaťjedenročného Karola je to piaty deblový titul na mužskom okruhu ITF, prvý v tomto roku.

10:50 - Renáta Jamrichová odštartuje svoju cestu juniorským turnajom French Open. V prvom kole bude prekážkou 16-ročnej slovenskej tenistky o rok staršia bulharská protivníčka Yoana Konstantinová. Na rovnakom podujatí sa predstaví aj Mia Pohánková, ktorá vyzve Francúzku Alice Soulieovú.

10:45 - Félix Auger-Aliassime dokázal Carlosa Alcaraza zdolať v kariére už trikrát. Teraz sa obaja stretnú prvýkrát na antuke. Kanaďan prežíva svoju najúspešnejšiu európsku antukovú jar a Paríži to dokumentoval suverénnou výhrou nad svetovou pätnástkou Benom Sheltonom, ktorému povolil len sedem gemov. V osemfinále ho však čaká oponent z kategórie najťažších.

10:36 - Matteo Arnaldi už stihol vyradiť na ceste do osemfinále dvoch nasadených. Po Arthurovi Filsovi prekvapivo zdolal aj Andreja Rubľova a zatiaľ stratil na turnaji len jeden set. Teraz ho čaká duel s gréckym favoritom Stefanosom Tsitsipasom, ktorému sa na antuke darí a určite mieri na postup do ďalšej fázy.

10:28 - Zápas Terezy Mihalíkovej vo štvorhre na grandslamovom French Open sa pre dážď zo soboty preložil na nedeľu. S českou spoluhráčkou Lindou Noskovou sa v súboji druhého kola postavia proti česko-nemeckej dvojici Krejčíková-Siegemundová.

10:00 - Djokovičova päťsetová bitka prepísala rekord turnaja. Srb vyrovnal aj maximum Federera.