Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kovalík na French Open skončil, nestačil na favorizovaného Runeho

Kovalík prežil nezabudnuteľný turnaj.
Kovalík prežil nezabudnuteľný turnaj.Profimedia
Slovenský tenista Jozef Kovalík (31) ukončil svoje pôsobenie na grandslamovom turnaji French Open v 3. kole dvojhry. Na parížskej antuke bol nad jeho sily 13. nasadený Dán Holger Rune (21), ktorý zvíťazil 7:5, 6:1, 7:6 (2).

Rune - Kovalík 7:5, 6:1, 7:6 (2)

Slovenský tenista nastúpil na duel po životnom úspechu, keď v 2. kole vyradil ako lucky loser osemnástku turnaja Rusa Karena Chačanova. Aj s Dánom hral v prvom sete vyrovnanú partiu, v prvých siedmich gemoch si obaja hráči držali podanie, aby zápas následne prerušili na približne hodinu pre dážď.

Ani tento moment Kovalíka nevyviedol z miery a hoci prvá hra po prestávke dospela pri jeho podaní do zhody, súpera k brejkbalu nepustil a vyrovnal na 4:4. Podanie si hráči držali až do 12. gemu, ten slovenský hráč nezvládol a prehral ho na nulu, Dán využil ihneď prvý brejkbal, ktorý bol zároveň setbalom.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Tento moment akoby Kovalíka zaskočil a prehral aj hneď svoje nasledujúce podanie na 0:2 v druhom sete. Zápas však ešte nebol stratený a v piatom geme mal Kovalík šancu na rebrejk, nevyužil však dva brejkbaly. Hneď ďalšiu hru naopak stratil podanie na 1:5 a Dán set dopodával do víťazného konca.

Tretí set priniesol opäť vyrovnanú partiu. Slovenský reprezentant síce stratil v tretej hre podanie, no hneď vzápätí súpera prvýkrát v zápase prelomil a podaril sa mu rebrejk. Situácia sa v sete zopakovala ešte raz, Kovalík prišiel o servis na 4:5, no hneď vzápätí si ho vzal späť na 5:5. Rozhodnúť tak musel tajbrejk. V ňom od stavu 2:1 pre Kovalíka uhral Rune šesť výmen za sebou a premenil prvý mečbal.