Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka vynechá Roland Garros, česká jednotka utrpela únavovú zlomeninu

Lehečka nebude hrať na French Open.
Lehečka nebude hrať na French Open.Profimedia
Tenista Jiří Lehečka (22) utrpel únavovú zlomeninu bedrového stavca a vynechá Roland Garros. Jeho účasť na Wimbledone je tiež neistá. Pre iDNES.cz a iSport.cz to povedal hráčov tréner Michal Navrátil. Druhý grandslamový turnaj sezóny sa začne v Paríži 26. mája.

Lehečka minulý týždeň pre zranenie chrbta nedohral antukový turnaj v Madride, kde sa prvýkrát dostal do semifinále podujatia ATP 1000. V súťaži vyradil napríklad držiteľa 22 grandslamových titulov Španiela Rafaela Nadala. V boji o finále však za stavu 3:3 v prvom sete skrečoval Kanaďanovi Félixovi Augerovi-Aliassimovi.

Mimo päť až osem týždňov

Lehečkov tím mal po zápase podozrenie na únavovú zlomeninu stavca, čo sa aj potvrdilo. "To zhoršuje prognózu. Zlomenina vyzerá na päť až osem týždňov. Riešime to s profesorom (Pavlom) Kolárom a jeho tímom, prebieha tam liečba," priblížil Navrátil.

Kariérne štatistiky.
Kariérne štatistiky.Flashscore

"Jirka je z toho deprimovaný, ani výsledok z Madridu ho nepotešil. Nie je to ľahké zranenie a bude záležať na tom, ako zareaguje jeho telo. Je vo hviezdach, ako rýchlo sa zotaví. Po 14 dňoch absolvuje kontrolné vyšetrenia magnetickou rezonanciou, "cétečkom" a bude čakať, kým sa to zahojí a vylieči," nadviazal hráčov tréner.

Lehečka pre zdravotné problémy vynechal aj predchádzajúce turnaje v Monte Carle a Barcelone. Po dosiahnutí semifinále v Madride sa posunul na 23. miesto vo svetovom rebríčku, čím si vyrovnal osobné maximum. Teraz sa však chystá na prestávku. 

"Som si istý, že Roland Garros nestihne. Budeme chcieť zabojovať o Wimbledon, ale záleží na tom, ako sa situácia vyvinie," doplnil Navrátil.

Wimbledon s otáznikom

Roland Garros sa začína o dva týždne, Wimbledon 1. júla. Olympijské hry sa potom uskutočnia na prelome júla a augusta v Paríži.

"Aj keby sa zranenie podarilo vyliečiť čo najskôr, otázkou je, koľko času by sme vôbec mali na prípravu. Teraz sme na takej úrovni, že nemôžeme brať veci na ľahkú váhu a robiť niečo amatérsky. Wimbledon bude s veľkým otáznikom," upozornil Navrátil.

Lehečka, víťaz tohtoročného turnaja v Adelaide, je v oddychovom režime. "Nemôže ísť ani na bicykel, nemôže plávať, nič také. Jirka je už taký profesionál, že sa dokáže rýchlo adaptovať a prispôsobiť hernému režimu, ale toto je komplikovanejší prípad v tom, že nemôže robiť fyzické veci. O to bude návrat z môjho pohľadu ťažší," dodal Navrátil.

Účasť na Roland Garros už odriekla vlaňajšia finalistka Karolína Muchová. Dvadsaťsedemročná tenistka, ktorá minulý rok v zápase o titul nestačila na svetovú jednotku Igu Swiatekovú z Poľska, sa zotavuje po februárovej operácii pravého zápästia.