Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Macháč prehral v Paríži súboj s Medvedevom, v prvom osemfinále na Grand Slame si nezahrá

Macháč v areáli Rolanda Garrosa neuspel.
Macháč v areáli Rolanda Garrosa neuspel.AFP
Tomáš Macháč (23) neuspel ani vo svojom druhom zápase tretieho kola na grandslamových turnajoch a opäť prehral s ruským súperom. Na French Open bol nad jeho sily Daniil Medvedev (28), ktorému podľahol pomerom 6:7, 5:7, 6:1, 4:6.

Macháč - Medvedev 6:7, 5:7, 6:1, 4:6

Macháč sa s Medvedevom stretol len predvlani na Masters v Indian Wells a odohral iba päť gemov. Bolo však jasné, že na najslabšom povrchu súpera a po výraznom progrese v posledných dvoch rokoch bude favoritovi na French Open vzdorovať oveľa viac.

Zápas mohol pokojne vyhrať. V úvodných dvoch setoch držal so svetovou päťkou krok, v prvom dokonca viedol o brejk. V koncovkách však mal jeho súper oveľa pevnejšie nervy a ruku. Macháč vôbec nezvládol tajbrejk prvého setu a v koncovke nasledujúceho dejstva, ktorý prehral 5:7, produkoval lacné chyby.

Tretí set začal ďalším zaváhaním pri svojom podaní, ale Medvedev potom úplne vypadol z role. Rus začal viac chybovať, vypadol mu prvý servis a prehral šesť gemov v rade. Macháč predĺžil sériu získaných hier na sedem, keď na začiatku štvrtého setu zobral súperovi podanie. Brejk však nepotvrdil, v siedmej hre nevyužil tri brejkbaly a za stavu 4:5 stratil svoje podanie i zápas.

Rodák z Berouna nezvládol ani druhý zápas tretieho kola na grandslamových podujatiach v kariére. Prvýkrát sa do tejto fázy dostal na tohtoročnom Australian Open a aj vtedy podľahol v štyroch setoch ruskému súperovi, konkrétne Karenovi Chačanovovi.

Od posledných mesiacov minulej sezóny prežíva najlepšie obdobie svojej kariéry. Počas tohto roka si zahral svoje prvé štvrťfinále na podujatí Masters a pred týždňom v generálke v Ženeve zdolal svetovú jednotku Novaka Djokovič, pričom prvýkrát na najvyššom okruhu postúpil do semifinále a finále. Na tohtoročnom French Open bol jedinou českou nádejou v mužskej dvojhre.