Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Medvedev vysekal poklonu Macháčovi: Drží si úroveň. Raz možno bude aj v TOP 10

Macháč v Paríži ukázal, že s ním treba v tenisovom svete počítať.
Macháč v Paríži ukázal, že s ním treba v tenisovom svete počítať.Profimedia
Daniil Medvedev (28) je v osemfinále French Open, Tomáš Macháč (23) však mohol byť na svoj výkon proti piatemu hráčovi sveta hrdý. Prehra 1:3 na sety bolí, ale ruský tenista a víťaz US Open z roku 2021 vysekal českému rivalovi poklonu. Podľa neho sa môže rodák z Berouna stať hráčom elitnej svetovej desiatky.

Medvedev vždy hovoril o antuke ako o povrchu, ktorý neznáša. Vlani však triumfoval na Masters v Ríme a výkony na tohtoročnom French Open naznačujú, že červenej hline pomaly prichádza na chuť. Aj prítomnosť bývalého francúzskeho tenistu Gillesa Simona v jeho realizačnom tíme ukazuje, že v Paríži mu ambície nechýbajú.

O postup do osemfinále bojoval Rus s Macháčom tri a pol hodiny a napokon sa ako kľúčové ukázali skúsenosti. O päť rokov starší Medvedev bol silnejší v tajbrejku aj v koncovkách vyrovnaných setov, napriek tomu si český tenista vyslúžil jeho rešpekt.

Tomáš Macháč v zápase s Daniilom Medvedevom.
Tomáš Macháč v zápase s Daniilom Medvedevom.AFP

Macháč - Medvedev 6:7, 5:7, 6:1, 4:6

"Tomáš hral skvele. Bol dnes na úrovni tenistu TOP 10. Možno preto, že nezvládol dôležité loptičky, sa dá povedať, že bol ako z TOP 20," rozprával Medvedev na tlačovej konferencii o súperovi.

"Videl som aj jeho ďalšie zápasy. Myslím, že zase hral veľmi dobre. Zakaždým, keď sme hrali nejaký dôležitý moment a trafil víťaznú ranu, tak som si povzdychol: 'Práve pred dvoma dňami som sledoval jeho zápas a tento úder tam nemal.' Drží si úroveň," vravel ruský tenista. Možno si spomenul aj na dva údery, ktoré zahral Macháč v núdzi ľavou rukou, ale ideálne trafil do rohu kurtu.

Macháč síce aj po Roland Garros zostane mimo elitnej tridsiatky, Medvedev mu však predpovedá sľubnú budúcnosť. "V rebríčku stúpne, myslím, že ide hore, bude mať dobré výsledky, do TOP 30 sa dostane určite. Mám pocit, že môže ísť aj vyššie, pokojne do dvadsiatky, ale možno aj do TOP 10. Uvidíme, čo sa stane," dodal premožiteľ českého daviscupového reprezentanta.

Medvedev sa v osemfinále stretne s  Austrálčanom Alexom De Minaurom. "Obaja máme skvelý pohyb, vieme dobre zaútočiť, ale zároveň nie sme takí, aby sme našli víťazný úder. Bude to určite zaujímavé," priblížil.