Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nadal mal pri žrebe smolu, na French Open by sa mohol ešte vrátiť, myslí si Djokovič

Rafael Nadal sa lúči s publikom po prehre v prvom kole.
Rafael Nadal sa lúči s publikom po prehre v prvom kole.AFP
Novak Djokovič (37) sa domnieva, že jeho dlhoročný rival Rafael Nadal (37) by sa mohol nechať zlákať na budúcoročný French Open. Hoci tento rok v Paríži zažil jedinečný moment, v ktorom sa rozlúčil s fanúšikmi, definitívny koniec na Roland Garros stále neoznámil.

Djokovič a Nadal sa stretli v 59 zápasoch, ich bilancia je veľmi vyrovnaná. Srb dokázal ovládnuť 30 stretnutí, zvyšných 29 získal španielsky antukový kráľ.

Dvadsaťštyrinásobný grandslamový víťaz bol v pondelok spozorovaný vo hviezdnom publiku na kurte Philippa Chatriera počas zápasu Rafaela Nadala s Alexandrom Zverevom. Nemec dokázal 14-násobného šampióna Roland Garros zdolať v troch setoch 6:3, 7:6 a 6:3.

"Bolo to skvelé. Bol tam Iga Swiateková, Carlos Alcaraz a všetci chceli nahliadnuť do atmosféry tohto možno jedinečného momentu, ktorý mohol byť jeho posledným. Avšak nevyzerá to tak," uviedol Djokovič po utorňajšom postupe do druhého kola.

Na otázku, či očakáva, že Nadal bude hrať na French Open aj budúci rok, keď 3. júna 2025 oslávi 39. narodeniny, Srb odpovedal: "Áno, vyzerá to tak. Myslím si, že hral veľmi dobre. Hoci prehral v troch setoch, druhý a tretí boli naozaj tesné. Keby vyhral jeden z týchto dvoch setov, zápas by sa vyvíjal úplne iným smerom."

Nadal po zápase povedal, že sa momentálne nemôže vyjadriť k budúcim plánom. Zverev sa po impozantnom víťazstve pridal k Djokovičovi a Robinovi Söderlingovi, v súčasnosti trom tenistom, ktorí dokázali poraziť Nadala na Roland Garros od roku 2005.

"Mal trochu smolu na žreb, pretože Zverev má skvelú formu, vyhral v Ríme a výborne servuje. Je ťažké hrať so Sašom, keď takto dobre triafa do loptičky. Bolo však skvelé sledovať ho. Nepamätám si, kedy som naposledy naživo sledoval celý set zápasu na takejto úrovni," priznal Djokovič.

Zverev - Nadal 6:3, 7:6, 6:3