Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obhajca Djokovič na French Open zničil Carballésa, bez straty setu pokračuje aj Zverev

Obhajca titulu Djokovič nestratil na tohtoročnom French Open zatiaľ ani set.
Obhajca titulu Djokovič nestratil na tohtoročnom French Open zatiaľ ani set.AFP
Novak Djokovič (37) pokračuje v obhajobe minuloročného triumfu na French Open bez straty setu. Aktuálny líder rebríčka a trojnásobný šampión deklasoval v druhom kole 6:4, 6:1, 6:2 antukového špecialistu Roberta Carballésa (31) a v treťom kole sa stretne buď s domácim Gaëlom Monfilsom, alebo nasadeným Lorenzom Musettim. Ani Alexander Zverev (27) nestratil set a nadviazal na skalp najúspešnejšieho hráča turnaja Rafaela Nadala. Semifinalista posledných troch ročníkov vyradil Davida Goffina (33) 7:6, 6:2, 6:2.

Djokovič - Carballés 6:4, 6:1, 6:2

Novak Djokovič prišiel na French Open prvýkrát od roku 2018 bez jediného titulu v sezóne, dokonca stále čaká na svoje prvé tohtoročné finále. Na parížskej antuke však zatiaľ predvádza solídne a hlavne stabilnejšie výkony ako v posledných mesiacoch. Minuloročný triumf obhajuje bez straty setu.

Po Pierrovi-Huguesovi Herbertovi, proti ktorému len raz zaváhal na servise, si poradil aj s antukovým špecialistom Robertom Carballésom. Španiel prekvapil svojím výkonom v úvodnej sade, keď hral agresívne a rýchlo po odskoku a vzdoroval Srbovi.

Aktuálny líder rebríčka však po strate podania v úvodnom geme nenechal nič na náhodu a za stavu 6:4, 3:0 definitívne zlomil odpor súpera. Vo zvyšku zápasu hral ešte lepšie a uvoľnenejšie a na postup potreboval len približne dve hodiny. Pod zatiahnutou strechou trafil 43 víťazných úderov oproti iba 24 nevynúteným chybám a získal viac ako polovicu bodov po Carballésovom prvom a druhom podaní.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Majiteľ rekordných 24 grandslamových trofejí zvládol aj svoj tretí zápas proti Carballésovi. Tretíkrát si s ním zmeral sily na majoroch, keď mu ani na US Open 2019 a minuloročnom Australian Open nepovolil set.

Djokovič sa vlani na tomto mieste stal prvým hráčom, ktorý dosiahol tri triumfy na všetkých podujatiach veľkej štvorky. Kým v minulej sezóne sa dostal do finále všetkých štyroch grandslamov a tri z nich vyhral, na tohtoročnom Australian Open ukončil svoju obhajobu v semifinále po prehre s Jannikom Sinnerom.

Pri posledných 14 štartoch na French Open sa dostal minimálne do štvrťfinále. Naposledy skončil skôr v roku 2009, keď v treťom kole nestačil na Philippa Kohlschreibera. V tohtoročnom zápase tretieho kola bude jeho súperom buď domáci Gaël Monfils, alebo nasadený Lorenzo Musetti.

Zverev - Goffin 7:6, 6:2, 6:2

Alexander Zverev, ďalší z najväčších favoritov tohtoročného French Open, rovnako nepripustil stratu setu a natiahol tak svoju neporaziteľnosť z nedávneho Masters v Ríme. Nemecký tenista začal tohtoročnú parížsku antuku skalpom nad najúspešnejším hráčom turnaja a antukovým kráľom Rafaelom Nadalom. Následne si poradil s Davidom Goffinom.

Podobne ako Djokovič mal so svojím súperom problémy len v úvodnom dejstve. V tajbrejku prekonal manko 0:2, získal ho pomerom 7:4 a proti bývalej svetovej sedmičke už mal jasne navrch. V celom strete čelil len dvom brejkovým hrozbám a obe odvrátil.

Zverev stále čaká na svoj prvý grandslamový triumf a na konte má len jedno finále na podujatiach veľkej štvorky. K ďalšiemu bol veľmi blízko práve v areáli Roland Garros, kde si v posledných troch edíciách zahral semifinále. Tento rok by si mal účasť medzi najlepším kvartetom minimálne zopakovať.

Jeho ďalšou prekážkou bude nasadená dvadsaťšestka Tallon Griekspoor. Holanďan bez straty setu prekonal mladíka Luciana Darderiho, ktorý tento rok hrá veľmi dobre, zlepšil svoje maximum na tomto podujatí a bude bojovať o svoje prvé grandslamové osemfinále. Vo vzájomnej bilancii vedie Zverev 3-1, na antuke sa stretnú prvýkrát.