Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovensko bez ženskej účasti na French Open, Paríž videl veľké lúčenie

Schmiedlová nezvládla duel 1. kola.
Schmiedlová nezvládla duel 1. kola.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 28. mája?

23:12 - Srbský tenista Novak Djokovič úspešne vykročil za obhajobou titulu na grandslamovom turnaji Roland Garros. V 1. kole zvíťazil na parížskej antuke ako nasadená jednotka nad domácim Francúzom Pierreom-Huguesom Herbertom 6:4, 7:6 (3), 6:4. Jeho ďalším súperom bude vo štvrtok Španiel Roberto Carballes Baena.

21:37 - Parížska cesta Schmiedlovej sa skončila, nezvládla duel s talianskou kvalifikantkou.

21:15 - Holger Rune útočí v Paríži na tretie štvrťfinále v rade. Trinásty nasadený hráč začal tento rok víťazstvom nad Danielom Evansom. Skúseného Brita zdolal v ich prvom vzájomnom zápase 6:4, 6:4, 6:4. V druhom kole sa bývalá svetová štvorka stretne s Talianom Flaviom Cobollim.

21:23 - Viktoria Azarenková začala tohtoročnú edíciu French Open víťazstvom 6:1, 6:0 nad Naďou Podoroskou, ktorú zmietla aj v ich treťom vzájomnom dueli, zakaždým na Grand Slame. V druhom kole sa bývalá svetová jednotka stretne so 17-ročnou Mirrou Andrejevovou.

20:53 - Američanka Madison Keysová nasadená ako číslo 14 potvrdila v Paríži dobrú formu triumfom 6:3, 6:2 nad Mexičankou Renatou Zarazuovou.

19:07 - Taylor Fritz otočil zápas prvého kola proti argentínskemu antukárovi Federicovi Corimu a po výhre 2:6, 6:1, 6:2, 6:1 postúpil do druhého kola. O zopakovanie minuloročného výsledku si Američan zahrá s Dušanom Lajovičom.

18:49 - Tomáš Macháč pricestoval na French Open po životnom turnaji v Ženeve, kde si minulý týždeň zahral svoje prvé finále na okruhu ATP. Český tenista úspešne zvládol súboj 1. kola proti 47. hráčovi sveta Nunovi Borgesovi. Rodák z Berouna zdolal Portugalčana 7:6, 6:4, 6:3 a trojsetovou výhrou odštartoval aj druhý tohtoročný Grand Slam.

18:05 - Úlohu favoritky potvrdila aj druhá nasadená Bieloruska Aryna Sabalenková. Dvojnásobná šampiónka Australian Open zvíťazila nad Ruskou Erikou Andrejevovou 6:1, 6:2. Proti 100. hráčke svetového rebríčka zahrala 27 winnerov a päťkrát prelomila súperkino podanie. Vlani postúpila Sabalenková na antukovom vrchole sezóny do semifinále, v ktorom prehrala s Češkou Karolínou Muchovou. 

16:10Casper Ruud zahájil cestu za tretím finále na French Open v rade výhrou 6:3, 6:4, 6:3 nad brazílskym kvalifikantom Felipom Meligenim. Nór, ktorý pred troma dňami triumfoval na turnaji v Ženeve, zvládol rýchly presun a aj pri siedmom štarte v hlavnej súťaži parížskeho Grand Slamu postúpil do druhého kola.

13:35 - Francúzka Alizé Cornetová hrala pri svojej 20. účasti na Roland Garros posledný turnaj kariéry. Bývalá svetová jedenástka, ktorá sa na domácom Grand Slame dostala dvakrát medzi šestnástku najlepších, tentoraz skončila v prvom kole na siedmej nasadenej Čeng Čchin-wen. Finalistka tohtoročného Australian Open vyhrala 6:2, 6:1 a zvládla aj tretí vzájomný súboj. Cornetová sa predstaví ešte vo štvorhre žien aj v mixe.

13:10 - Rafael Nadal zrejme vynechá trávnatú časť sezóny vrátane Wimbledonu, aby sa mohol dobre pripraviť olympijský turnaj v Paríži, ktorý sa bude hrať na antuke. Čoskoro 38-ročný hráč to uviedol po pondelňajšej porážke v prvom kole Roland Garros s Nemcom Alexanderom Zverevom.

"Ešte nemôžem potvrdiť, ako to bude. Ale vyzerá to komplikovane, preorientovávať sa na trávu, keď sa na olympiáde bude hrať zase na antuke," povedal novinárom Španiel, ktorému v posledných dvoch sezónach komplikujú kariéru zdravotné problémy. Na Roland Garros, ktorý 14-krát vyhral, vypadol v prvom kole vôbec po prvý raz. Rovnaký areál bude hostiť olympijský turnaj na prelome júla a augusta.

12:24 - Jelena Rybakinová dorazila do Paríža po takmer mesačnej pauze. V posledných týždňoch nehrala pre chorobu a prišla o tisícku v Ríme. Svetová štvorka však do prvého kola nastúpila v plnej forme a aj vďaka zisku desiatich gemov v rade zdolala Belgičanku Greet Minnenovú 6:2, 6:3, vyhrala s ňou aj tretí vzájomný zápas a piatykrát v rade zvládla úvodné stretnutie na French Open. Viac v článku.

10:50 - Je zrejmé, že v utorok sa v Paríži bude veľmi bojovať s počasím. Plánovaný program začne len v dvoch arénach, kde je možné zatiahnuť strechu. Na ostatných kurtoch sa bude čakať, kým ustane dážď. 

08:01 - Annu Karolínu Schmiedlovú čaká prvé vystúpenie na tohtoročnom French Open. V prvom kole grandslamového podujatia bude jej súperkou talianska kvalifikantka Sara Erraniová. Bilanciu vzájomných duelov vedie Slovenka pomerom 2:1. Ich štvrté stretnutie by sa na parížskej antuke malo začať najskôr o 16:00. Viac v článku.

07:44 - V mužskej časti turnaja na kurtoch Rolanda Garrosa od 11:00 nastúpi český tenista Tomáš Macháč, ktorý si pred pár dňami v Ženeve poradil so svetovou jednotkou Novakom Djokovičom. Teraz ho čaká portugalská prekážka Nuno Borges. Spomínaný Srb sa chystá na súboj s Francúzom Herbertom.

07:30 - Chystá sa ďalšie veľké lúčenie, tentoraz pôjde o ženu a domácu hráčku Alizé Cornetovú. Tridsaťštyriročná Francúzka už dávno oznámila, že práve v Paríži odohrá svoj posledný turnaj v profesionálnej kariére. Vzhľadom k ťažkému žrebu je veľmi pravdepodobné, že lúčenie pri jej jubilejnej 20. účasti na French Open prebehne už po prvom kole. Cornetová, ktorá štartuje vďaka divokej karte udelenej organizátormi, sa totiž o 12:00 stretne s vychádzajúcou ázijskou hviezdou Čeng Čchin-wen.